Τελευταία Νέα
Οικονομία

Mετά τις απειλές για πόλεμο....στην Τουρκία για επαφές με επιχειρηματικούς φορείς ο υφ. Εξωτερικών Δ. Μάρδας

Mετά τις απειλές για πόλεμο....στην Τουρκία για επαφές με επιχειρηματικούς φορείς ο υφ. Εξωτερικών Δ. Μάρδας
Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία αγγίζουν τα 6 δισ. δολάρια και οι τουρκικές στην Ελλάδα τα 400 εκ. δολάρια
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος θα έχει επαφές με επιχειρηματικούς φορείς αλλά και επιχειρηματίες στην Τουρκία, ως συνέχεια του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις πριν από λίγες ώρες μόνο, ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωνε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑFM, δήλωνε ότι η κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία κινείται διπλωματικά όπως πρέπει γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός του πολέμου..
Στη συνέχεια ο κ. Μάρδας προχώρησε σε διευκρινίσεις λέγοντας ότι η φράση του ήταν «σχήμα λόγου» και ότι εννοούσε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η διπλωματία με την γείτονα. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μάρδας θα επισκεφτεί εντός της σημερινής ημέρας (10/3) τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθλομαίο και στη συνέχεια θα μιλήσει στα μέλη της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ).
Αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τουρκικής Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Ένωσης (TUSIAD), στα οποία θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία υπολογίζονται σε 6 δισ. δολάρια, ενώ οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέρχονται σε 400 εκατ. δολάρια.
Τέλος, το Σάββατο ο κ. Μάρδας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταστηματαρχών της Κλειστής Αγοράς Κωνσταντινούπολης Καπαλί Καρσί (Capali Carsi), με τον οποίο θα συζητήσει την πρόταση για αδελφοποίηση των παλαιών παραδοσιακών αγορών Αθήνας (Πλάκα-Μοναστηράκι) με τις αντίστοιχες της Κωνσταντινούπολης και του Ισφαχάν (Naqshe-e-Jahan Square) του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης