Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Δυνατότητα ακόμη και για 500.000 θέσεις εργασίας από τον κλάδο νέων τεχνολογιών

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Δυνατότητα ακόμη και για 500.000 θέσεις εργασίας από τον κλάδο νέων τεχνολογιών
Ουραγός στην ΕΕ η Ελλάδα στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και διακυβέρνησης
Για κάθε 1.000 άτομα που βελτιώνουν το επίπεδο των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, οι ελληνικές εξαγωγές θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 13,9 εκατομμύρια ευρώ και να δημιουργηθούν 72 νέες επιχειρήσεις, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την ομιλία του στο συνεδρίου του ΣΕΠΕ.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει έως 500.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, των ψηφιακών δεξιοτήτων και της πληροφορικής.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δυστυχώς, αυτές οι ευκαιρίες, παραμένουν ως τώρα ευκαιρίες.
Η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και διακυβέρνησης» σημείωσε.
Και προσέθεσε ότι «το βασικό πρόβλημα είναι η απουσία μιας συνεκτικής στρατηγικής, η οποία να εφαρμόζεται με συνέπεια και συνέχεια».
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «υπάρχει κατ' αρχήν η δυσκολία χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, ιδιαίτερα καινοτόμων και πρωτοπόρων ιδεών, που παρουσιάζουν υψηλότερο βαθμό ρίσκου».
Υπάρχουν, συνέχισε, οι ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου, το οποίο αδυνατεί να συμβαδίσει με την ταχύτητα των εξελίξεων στην τεχνολογία και στην αγορά.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων παρουσίασε μια σειρά από δράσεις προκειμένου να στηριχθούν δραστηριότητες στον κλάδο των νέων τεχνολογιών:
-Διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις, μέσω τραπεζικού συστήματος, αλλά και άλλων εργαλείων, όπως τα δίκτυα επιχειρηματικών αγγέλων.
-Εναρμόνιση θεσμικού πλαισίου με τα διεθνή πρότυπα, σε θέματα που σχετίζονται με διεθνοποίηση επιχειρήσεων, προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας κτλ.
-Σύνδεση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργία δικτύων μεταφοράς τεχνολογίας προς τις επιχειρήσεις
-Επένδυση σε προγράμματα δια βίου μάθησης, για επιχειρηματίες και εργαζομένους
-Διάδοση καλών πρακτικών για την προώθηση του ψηφιακού επιχειρείν, με την αξιοποίηση θεσμοθετημένων φορέων της επιχειρηματικότητας, όπως είναι τα Επιμελητήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης