Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Η Κομισιόν είναι έτοιμη να «κινηθεί γρήγορα» για την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης

Dombrovskis: Η Κομισιόν είναι έτοιμη να «κινηθεί γρήγορα» για την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης
O Valdis Dombrovskis ξεκαθάρισε, ότι αξιολόγηση και προσφυγικό αποτελούν δύο ανεξάρτητα θέματα για την Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να δράσει με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο χρόνος στον οποίο θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εξαρτάται κυρίως από την ελληνική κυβέρνηση.
«Δεν μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από τις ελληνικές Αρχές... Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποια διορία», επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Dombrovskis στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στη σύσταση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση.
Ξεκαθάρισε ότι αξιολόγηση και προσφυγικό αποτελούν δύο ανεξάρτητα θέματα, τονίζοντας παράλληλα ότι η έκτακτη οικονομική βοήθεια 700 εκατ. ευρώ της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης - μέρος της οποίας προορίζεται για την Ελλάδα - δείχνει πως η Επιτροπή αναγνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης