Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici (Ε.Ε.): Θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Ελλάδα για την επανεκκίνηση της αξιολόγησης του προγράμματος

Moscovici (Ε.Ε.): Θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Ελλάδα για την επανεκκίνηση της αξιολόγησης του προγράμματος
Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που χρειάζονται περαιτέρω δουλειά
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Επίτροπος Pierre Moscovici.
Σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα που χρειάζονται περαιτέρω δουλειά όπως είναι ο φόρος εισοδήματος, το συνταξιοδοτικό, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων καθώς και το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Όπως τόνισε είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία, παρά τις όποιες καθυστερήσεις
Ο Moscovici χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντική την απόφαση για επιστροφή, αρχής γενομένης από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, του κουαρτέτου στην Αθήνα.
Συμπλήρωσε, δε, ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος.
Όσον αφορά δε στην Κύπρο και στην έξοδό της από το μνημόνιο, υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, κατέγραψε σπουδαία πρόοδο αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις ακόμη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο P. Moscovici τόνισε ότι όσον αφορά στην Ελλάδα όλοι θέλουμε να φτάσουν σε λύσεις και συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.
Σημείωσε επίσης, στους κόλπους των θεσμών δεν υπάρχουν «στρατόπεδα» και ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά σε επίπεδο Eurogroup.
Σε ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου, ο Επίτροπος τόνισε ότι όταν έκανε λόγο για αναγκαιότητα σεβασμού των κανόνων, αυτό αφορούσε όλες τις χώρες, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες και η Ιταλία ξέρει τι πρέπει να κάνει.
Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία όπου δεν έχει ακόμη σχηματιστεί κυβέρνηση, υποστήριξε ότι είναι προφανές σε όλους ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση στην Ισπανία και αυτοί που θα αποφασίσουν πως θα ακολουθήσουν τη δημοκρατική διαδικασία είναι οι Ισπανοί.
Ο επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου, σημείωσε ότι προφανώς πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την Ισπανία και ότι υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης