Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η φορολογική συμμόρφωση κριτήριο για υποψηφίους προϊσταμένους σε οργανικές μονάδες της ΓΓΔΕ

Η φορολογική συμμόρφωση κριτήριο για υποψηφίους προϊσταμένους σε οργανικές μονάδες της ΓΓΔΕ
Στόχος η περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας επιλογής 
Οι υποψήφιοι προϊστάμενοι για τις οργανικές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να διακρίνονται για τη «φορολογική τους συμμόρφωση», όπως αποφασίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή τη Δευτέρα (29/2).
Η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στόχος είναι όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να βελτιωθεί περαιτέρω η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων όλων των μονάδων της ΓΓΔΕ σε όλα τα επίπεδα.
Συγκεκριμένα, απαραίτητο στοιχείο της αίτησης των υποψηφίων είναι εφεξής και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από κάθε υποψήφιο, στην οποία δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο/η σύζυγος και τα προστατευόμενα μέλη αυτού:
α) Έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας, που ορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και έχουν δηλώσει το σύνολο των εισοδημάτων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων,
β) είναι ενήμεροι για τυχόν οφειλές τους προς το δημόσιο,
γ) δεν είναι δικαιούχοι ή τελικοί πραγματικοί δικαιούχοι τραπεζικού λογαριασμού ή άλλου περιουσιακού στοιχείου, το οποίο ανήκει σε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα της αλλοδαπής ή, αν είναι ότι πρόκειται για εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία, κατά περίπτωση, τα οποία έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο στην Ελλάδα και
δ) έχει υποβάλει στην Υπηρεσία τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, που προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 28 του ν.3528/2007).
Η μη υποβολή της Δήλωσης αυτής αποκλείει τη συμμετοχή του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησής του. Αυτονόητα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ανακρίβειες ως προς το περιεχόμενο της Δήλωσης, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.
Επίσης, με την ίδια απόφαση, υποχρεώνονται τα μέλη των γνωμοδοτικών συμβουλίων να παραδίδουν τις βαθμολογίες την ίδια ημέρα, που τελειώνουν οι συνεντεύξεις, ή - το αργότερο - την επόμενη ημέρα αυτών, ώστε να ανακοινώνονται άμεσα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης