Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία στο ασφαλιστικό βλέπει η κυβέρνηση αν περικοπούν επικουρικές και πλαφόν

Συμφωνία στο ασφαλιστικό βλέπει η κυβέρνηση αν περικοπούν επικουρικές και πλαφόν
Ανάμεσα στις «παραμετρικές αλλαγές» περιλαμβάνονται οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
Την Τρίτη 1 Μαρτίου η την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 αναμένονται οι επικεφαλής του κουαρτέτου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΕ Ντ. Κοστέλο αν θα επέστρεφαν στην Αθήνα τη Δευτέρα και απάντησε ότι είναι «πιεσμένος ο χρόνος - «It’s a little tight” αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έρθουν στα μέσα της εβδομάδας.
Το στέλεχος της κυβέρνησης που συμμετείχε το απόγευμα σε συσκέψεις τεχνικών κλιμακίων στο Υπουργείο Οικονομικών παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό στο ασφαλιστικό κυρίως με το ΔΝΤ.
Τόνισε ωστόσο ότι η σύγκλιση είναι σε καλό επίπεδο με τους ευρωπαίους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία αν η Ελλάδα προχωρήσει σε ορισμένες παραμετρικές αλλαγές.
Ανάμεσα στις « παραμετρικές αλλαγές» περιλαμβάνονται οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και η μείωση του πλαφόν για την κύρια σύνταξη.
Η μείωση του ανώτατου πλαφόν για το άθροισμα των συντάξεων (των διπλών κύριων συντάξεων + χηρείας+ επικουρική) σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί στο επίπεδο των 2.300 - 2.500 ευρώ από 3.000 που προβλέπει το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου τονίζουν αυτό το μέτρο θα ισχύσει κατά προτεραιότητα με δεδομένη την κόκκινη γραμμή για την προστασία των κύριων συντάξεων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης