Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις των NPLs στα funds

Σταθάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις των NPLs στα funds
«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανοίξει ήδη το 50% της αγοράς κόκκινων δανείων», δήλωσε ο κ. Σταθάκης
Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις «κόκκινων» στα distressed funds, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.
«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανοίξει ήδη το 50% της αγοράς κόκκινων δανείων», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.
«Επιθυμούμε να υπάρχει μία μακρά μεταβατική περίοδος για ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά δάνεια, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια καθώς και τα δάνεια προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», τονίζει ο υπουργός.
Η τελευταία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της προβλέπει την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά η έκταση των περιορισμών παραμένει θέμα της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, αναφέρει το Bloomberg.
«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο υπουργός.
Και εξήγησε ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε πέρυσι νόμο, ο οποίος διευκολύνει την πώληση «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων.
Ωστόσο η αγορά δεν είναι ακόμη λειτουργική, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη.

Η αξιολόγηση θα κλείσει, όχι σε πρόωρες εκλογές

Όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η καθυστέρηση δεν είναι προς όφελος καμίας πλευράς.
«'Ήρθε η ώρα να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», τόνισε ο υπουργός.
Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας ωστόσο ότι αν γινόντουσαν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και ότι δεν βλέπει να υλοποιείται το σενάριο της πολιτικής αστάθειας.
«Θα υπάρξει διάλογος για το ασφαλιστικό και η κυβερνητική μας πλειοψηφία θα παραμείνει αλώβητη», υπογράμμισε στο Bloomberg o κ. Σταθάκης.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το κλίμα στην αγορά θα βελτιωθεί και η οικονομία θα ανακάμψει στο β΄εξάμηνο του 2016.
«Όσοι επένδυσαν στις ελληνικές τράπεζες θα επωφεληθούν από το βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον μετά το τέλος της αξιολόγησης», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης