Τελευταία Νέα
old

Lagarde: Αν η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό στην Ελλάδα δεν είναι ριζική, τότε θα χρειαστεί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους

Lagarde: Αν η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό στην Ελλάδα δεν είναι ριζική, τότε θα χρειαστεί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους
Εάν η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν είναι αρκετά βαθιά, θα υπάρξει ανάγκη για μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους
Αν η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα δεν είναι όσο ριζική απαιτείται, τότε υποχρεωτικά θα πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυσνη του χρέους ανέφερε σε ομιλία της  για τις αναδυόμενες οικονομίες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ η
Lagarde δήλωσε για την Ελλάδα ότι το ΔΝΤ επιμένει στην άποψή του ότι το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να εξελιχθεί σε δύο σκέλη, στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και στην ελάφρυνση του χρέους.
Μάλιστα, σχετικά με την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού σημείωσε ότι εάν δεν μπορέσει να είναι όσο βαθιά χρειάζεται, θα σημάνει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από την άλλη μεριά, εννοώντας τους ευρωπαίους εταίρους και τη σχετική συνεισφορά τους.
Αναφερόμενη στην Κίνα, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το Ταμείο δεν περιμένει ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων στις επιχειρήσεις που τελούν υπό κρατική ιδιοκτησία και στη διαμόρφωση της ισοτιμίας του γουάν με βάση τους κανόνες της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης