Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας (1/2) η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας (1/2) η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
Επικεφαλής της ελληνικής πλευράς θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ξεκινά αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, η διαπραγμάτευση, στις 17:00 με εισαγωγική συζήτηση με τους θεσμούς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Επικεφαλής της ελληνικής πλευράς θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ήδη, από χθες, Σαββάτο 30 Ιανουαρίου, οι επικεφαλής του κουαρτέτου, Declan Costello (Ε.Ε.), Rasmus Refer (ΕΚΤ), Delia Velculescu (ΔΝΤ) και Nicola Giammaroli (ESΜ), βρίσκονται στην Αθήνα και αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών,  η διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις.
Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση θα διαρκέσει λίγες μέρες,αφού θα υπάρξει διάλειμμα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Κατόπιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί θα επιστρέψουν για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Πάντως, στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, έτσι ώστε μετά να προχωρήσει η συζήτηση για το χρέος.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας προ ημερών σε εκδήλωση του Economist υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρξει συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος είχε υποστηρίξει πως είναι σημαντικό «να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα», αλλά και πως «είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».
Κατά τον ίδιο, στο καλό σενάριο, η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου, το αργότερο αρχές Απριλίου, ενώ προϋπόθεση για την έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι η επίδειξη λελογισμένων απαιτήσεων από την πλευρά των θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης