Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το τεράστιο εθνικό έγκλημα του τελευταίου επενδυτικού νόμου

tags :
Το τεράστιο εθνικό έγκλημα του τελευταίου επενδυτικού νόμου
Η μέση επενδυτική δαπάνη ανά θέση εργασίας ανήλθε στο εξωφρενικό ποσό των 976.000 ευρώ, ενώ από αυτά αποτελούσαν ενίσχυση τα 322.000 ευρώ
Ένα απίστευτο σκάνδαλο αποκαλύπτουν τα αναλυτικά στοιχεία για τις επενδύσεις που έγιναν στο πλαίσιο του τελευταίου επενδυτικού νόμου του 3908/11.
Η μέση επενδυτική δαπάνη ανά θέση εργασίας ανήλθε στο εξωφρενικό ποσό των 976.000 ευρώ ενώ από αυτό αποτελούσε ενίσχυση (επιχορήγηση + επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης + φορολογική απαλλαγή) τα 322.000 ευρώ.
Πρόκειται για μεγέθη ασύλληπτα που δε υπακούν σε καμία επενδυτική λογική.
Η αναλυτική παρουσίαση των επενδύσεων που ανήλθαν σε 1276 με μέσο ύψος επένδυσης τα 4,7 εκ ευρώ είναι δεδομένο ότι θα δείξει την τραγικότητα του γεγονότος ότι έγιναν επενδύσεις 6 δις ευρώ με δημιουργία μόλις 6.167 θέσεων εργασίας.
Με τα στοιχεία αυτά οι ενδείξεις περί υπερτιμολογήσεων είναι εμφανείς.
Όμως το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι πως μεγάλο μέρος των επενδύσεων που έγιναν αφορά την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 MW παραγωγής αιολικής ενέργειας κοστίζει περί τα 1,4 εκ ευρώ εκ των οποίων το 1 εκ ευρώ περίπου αφορά στην αγορά ανεμογεννήτριας από το εξωτερικό η οποία δεν δημιουργεί καμία απολύτως θέση εργασίας στην Ελλάδα.
Επίσης κατά τη λειτουργία του πάρκου απαιτούνται 1 έως 2 θέσεις εργασίας και υπάρχουν μόνο προσωρινές θέσεις για το διάστημα της κατασκευής.
Ουσιαστικά εδώ έχουμε επενδύσεις για εξαγωγή χρήματος στο εξωτερικό.
Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό.
Δεδομένου ότι το κράτος στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών πάρκων έδωσε πέρα από τις επιδοτήσεις και εξωφρενικά υψηλές τιμές αγοράς του ρεύματος είχαμε κατάρρευση του ΛΑΓΗΕ με άμεση συνέπεια τα σημερινά υψηλά τέλη που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ουσιαστικά δηλαδή η περίφημη πράσινη ανάπτυξη και ο επενδυτικός νόμος του 2011 κατασπατάλησαν εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και αποτελούν έγκλημα καθώς όχι μόνο δεν προσέφεραν στην εθνική οικονομία αλλά είχαν καταστροφικές επιπτώσεις συνιστώντας ουσιαστικά εγκληματική ενέργειας κατά της χώρας.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης