Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πλήρης ταύτιση Draghi - Τσίπρα για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Θα ανοίξει ο δρόμος για συμμετοχή στο QE

tags :
Πλήρης ταύτιση Draghi - Τσίπρα για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Θα ανοίξει ο δρόμος για συμμετοχή στο QE
Ο διοικητής της ΕΚΤ άλλωστε εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό
Τη σημασία άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές υπογράμμισαν ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός.
Ο διοικητής της ΕΚΤ άλλωστε εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.
Όπως τόνισε απευθυνόμενες στον έλληνα πρωθυπουργό, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δεχθεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μόλις κριθεί ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Ο Draghi τόνισε ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι καλύτερη σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, σημείωσε ωστόσο ότι όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει υψηλό.
Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού πρέπει να είναι βιώσιμη, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές θα ολοκληρωθεί σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης