Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση δεν πρέπει να καθυστερήσει – Το ΔΝΤ δεν δείχνει κατανόηση

Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση δεν πρέπει να καθυστερήσει – Το ΔΝΤ δεν δείχνει κατανόηση
Η αξιολόγηση δεν πρέπει να καθυστερήσει, αλλά το Ταμείο δεν δείχνει κατανόηση στην πίεση του χρόνου, σε αντίθεση με Κομισιόν και ΕΚΤ
Νέες αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ άφησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η αξιολόγηση δεν πρέπει να καθυστερήσει, αλλά το Ταμείο δεν δείχνει κατανόηση στην πίεση του χρόνου, σε αντίθεση με Κομισιόν και ΕΚΤ.
«Εγώ κατάλαβα από το CNN ότι από το ΔΝΤ δεν έχει αξιολογηθεί η πρόταση μας.
Και άρα λέω σε σας ότι η ισχυρή προτίμηση της κυβέρνησης είναι να τελειώσουμε γρήγορα.
Τους έχουμε κάνει τη πρόταση μας.
Θα μας πουν αν αυτό είναι βιώσιμο ή όχι και θα κάνουμε αντιπροτάσεις.»
Όπως τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στην περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες:
«Τους έβαλα το θέμα των δημοσιονομικών επιπτώσεων του προσφυγικού και ανησυχία μας για χρήματα από τα ΕΣΠΑ.
Αυτά τα χρήματα είναι για τη συνοχή και τη σύγκλιση και όχι για κλυδωνισμούς που έρχονται από έξω. Τους εξήγησα τον οδικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης.
Έτσι θα ελευθερωθεί η συμπιεσμένη ζήτηση που υπάρχει για μετατροπή του φαύλου κύκλου σε ενάρετο. Τους είπα ότι για εμάς ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία για διάφορους λόγους. Πρέπει να σας πω ότι είχα ευχάριστη έκπληξη. Περίμενα πιο δύσκολη τη δεύτερη τριάδα των βορείων από ό,τι τους νότιους. ¨Ηταν τα αυτιά τους ανοιχτά.
Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι άκουσα ανθρώπους που ψάχναν λύση.
Αυτό διατυπώθηκε και στο Eurogroup. Με μερική εξαίρεση του ΔΝΤ που δεν μίλησε μεν περί καθυστέρησης αλλά δεν έδειξε εντατική κατανόηση ότι ο χρόνος είναι σημαντικός».
Ο κ. Τσακαλώτος διαχώρισε τη στάση Ευρώπης – ΔΝΤ, ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην αξιολόγηση, από τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
« Ούτε από τις εισηγήσεις της Κομισιόν, του ΕΣΜ, και της ΕΚΤ αλλά ούτε και στην προσωπική συζήτηση με Ντάισελπλουμ και με Σόιμπλε κατάλαβα κάτι τέτοιο.
Δεν το κατάλαβα καθόλου.
Κατάλαβα το αντίθετο.
Θέλουν να βρεθεί λύση γρήγορα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης