Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα εμπόδια στην πώληση του ΟΛΠ - Αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ.. υπονομεύει τις συζητήσεις ΤΑΙΠΕΔ - Cosco

Νέα εμπόδια στην πώληση του ΟΛΠ - Αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ.. υπονομεύει τις συζητήσεις ΤΑΙΠΕΔ - Cosco
Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει νέα σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΛΠ σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, όπου και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει το προσχέδιο μιας νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Οργανισμού και του ελληνικού δημοσίου.
Υπέρ της απόφασης τάχθηκαν, εκτός των εργαζομένων και των διοικητικών υπαλλήλων, τα επιμελητήρια Πειραιά και ο Δήμος Πειραιά (Γιάννης Μώραλης).
Κατά ψήφισε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Θανάσης Λιάγκος, ενώ απείχε της ψηφοφορίας ο Γιάννης Κούβαρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, ο οποίος αποτελεί επιλογή του υπ. Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.
Το ερώτημα που γεννάται με όλα όσα εκτυλίσσονται στον Πειραιά και στις δύο συνεδριάσεις του ΔΣ του ΟΛΠ αυτή την εβδομάδα είναι τελικά ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε μια διαπραγμάτευση με την Cosco για να πετύχει την καλύτερη οικονομική συμφωνία για την πώληση του 67% του Οργανισμού.
«Όλα αυτά υπονομεύουν την προσπάθεια, με μόνο στόχο να διαταραχθεί το κλίμα και να μην αναγκαστούν οι Κινέζοι να δώσουν υψηλό τίμημα», σημείωναν πηγές κοντά στην διαδικασία.
Σημειώνεται ότι ακόμα και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας είχε εμφανιστεί επιφυλακτικός για την τύχη του διαγωνισμού εξαιτίας της ύπαρξης ενός και μοναδικού ενδιαφερόμενου.
Ενώ στον Πειραιά διαρρέουν πως «τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση«, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη στις 6 το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει τη βελτιωμένη προσφορά που ζήτησε από την κινεζική Cosco.
Η τελευταία κατέθεσε και τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ.

Παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Rosco
Εν τω μεταξύ, το δ.σ. ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να δοθεί πράταση λίγων εβδομάδων για τους διαγωνισμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco.
Το ακριβές διάστημα πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Η παράταση δόθηκε έπειτα από αίτημα των ενδιαφερομένων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του due diligence και της χρηματοοικονομικής ανάλυσης, αλλά και να έχει κλείσει και η εκκρεμότητα με τις διεταιρικές συμβάσεις των δύο εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης