Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel: Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα εκπαιδευτούν στη Γερμανία με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς

tags :
Spiegel: Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα εκπαιδευτούν στη Γερμανία με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς
Στόχος της συνεργασίας  Ελλάδας - Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας είναι η ταυτοποίηση και η εξέταση αδήλωτων περιουσιών
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (ΒΡ-Β), Walter Borjans , προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, δήλωση προθέσεως συνεργασίας των φορολογικών υπηρεσιών της ΒΡ-Β και της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel».
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα εκπαιδευτούν στο γερμανικό κρατίδιο.
Στο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, είχε κατά το παρελθόν προτείνει στους έλληνες συναδέλφους του να στείλει στην Ελλάδα 500 γερμανούς εφοριακούς, αλλά όπως σημειώνει το Spiegel η πρόταση του κ. Borjans «σέβεται κάπως περισσότερο την ελληνική υπερηφάνεια: δεν θα πάνε υπάλληλοι της ΒΡ-Β στην Ελλάδα, αλλά έλληνες συνάδελφοί τους θα εκπαιδευτούν με συχνές επισκέψεις στην Γερμανία».
Στο δημοσίευμα, αναφέρεται, ακόμα, πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ελπίζει σε βοήθεια στην χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας πληροφορικής, έχοντας όμως ως σημαντικότερο στόχο την ταυτοποίηση και την εξέταση αδήλωτων περιουσιών.
Η σχεδιασμένη συνεργασία με την Ελλάδα, βρίσκεται σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, διευκρινίζει η κυβέρνηση της ΒΡ-Β στο περιοδικό.
Η συνεργασία, ξεκίνησε με την παράδοση στοιχείων τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης