Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη συμφώνησαν Τσακαλώτος – Padoan

Η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη συμφώνησαν Τσακαλώτος – Padoan
Χρέος, αξιολόγηση και ασφαλιστικό στο επίκεντρο συνάντησης Τσακαλώτου - Padoan
Ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη φέρονται να συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ιταλό ομόλογό του, Pier Carlo Padoan, στο πλαίσιο της συνάντησής τους στη Ρώμη.
Αναλυτικότερα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και ειδικά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, ενώ στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του χρέους. 
Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να αναφέρθηκε και στο σκεπτικό πίσω από τα σχέδιο για τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στο ότι πρέπει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προώθησης η ατζέντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και με κύριο βάρος στο μεταναστευτικό, το οποίο αφορά άμεσα και καθημερινά, τόσο την Ελλάδα όσο και Ιταλία, και έχει και δημοσιονομικές επιπτώσεις.
Στα θέματα που συζητήθηκαν δεν έλειψε και το ζήτημα της ανεργίας.
Επιπλέον, Τσακαλώτος και Padoan δεσμεύτηκαν ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συζητήσουν την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη πορεία της Νομισματικής Ένωσης ανεξάρτητα από τα επιμέρους προβλήματα των χωρών της ΕΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο, εξαιρετικό κλίμα, καθώς και ότι διήρκησε πάνω από μία ώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης