Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γιωρκάτζη (ΚτΚ): Θα εξαντλήσω τη θητεία μου - Αδικήθηκα από τον πρόεδρο Αναστασιάδη

Γιωρκάτζη (ΚτΚ): Θα εξαντλήσω τη θητεία μου - Αδικήθηκα από τον πρόεδρο Αναστασιάδη
Σε συνέντευξη της στο MEGA Κύπρου, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε ότι αισθάνθηκε αδικημένη
Την πεποίθησή της ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της στην κεντρική τράπεζα Κύπρου δηλώνει η διοικητής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
Σε συνέντευξη της στο MEGA Κύπρου, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε ότι αισθάνθηκε αδικημένη.
«Είμαι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και θα είμαι επικεφαλής τα επόμενα τρία χρόνια που λήγει η θητεία μου και θεωρώ πως όσα ελέχθησαν εκτοξεύτηκαν αδίκως, βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε.
Η ίδια ανέφερε ότι η σχέση της με το ΔΣ της Κεντρικής και τον πρόεδρο έχει αποκατασταθεί, ενώ απορρίπτει πως οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Κεντρική έχουν στόχο να περιορίσουν τον ρόλο της - επειδή δεν πέτυχε η απομάκρυνση της.
Αναφέρθηκε και στα εγκληματικά λάθη που προέβησαν όσοι είχαν να κάνουν με τις τράπεζες, παραπέμποντας στον γενικό εισαγγελέα τον οποίο πιστώνει ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.
Η κ. Γιωρκάτζη εξέφρασε τις εκτιμήσεις της και για την πορεία της οικονομίας.
Όσον αφορά την πορεία του τραπεζικού συστήματος, μιλά για σταθεροποίηση επισημαίνοντας και τους κινδύνους όπως η ανεργία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Θεωρεί πως με τα εργαλεία που απέκτησαν οι τράπεζες μέσα από τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν πως θα προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις και ότι γενικά η οικονομία του τόπου θα πάει καλύτερα το 2016, χαρακτηρίζοντας το έτος που αποχαιρετήσαμε έτος προκλήσεων και ότι με τη συνεργασία όλων αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα.
Η κ. Γιωρκάτζη απαντά και στο ενδεχόμενο οι τράπεζες να χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια, αν και τις χαρακτηρίζει πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες, ρίχνει το μπαλάκι στις ίδιες και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό που ανέλαβε την εποπτεία τους.
Όσον αφορά την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής από τους πιστωτές της, η ίδια ισχυρίζεται πώς δεν έφερε καμία ένσταση και παραπέμπει και σε σχετικές επιστολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης