Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε παράταση μέχρι τις 20 Απριλίου 2016 για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων προσανατολίζεται το ΥΠΟΙΚ

Σε παράταση μέχρι τις 20 Απριλίου 2016 για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων προσανατολίζεται το ΥΠΟΙΚ
Η αγορά αυτοκινήτου έτρεξε με ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% το 2015, καθώς πολλοί πολίτες προχωρούν σε αγορά κυρίως μικρού κυβισμού οχημάτων, τονώνοντας τα κρατικά έσοδα
Σε επέκταση του μέτρου της απόσυρσης για τα μεγάλης ηλικίας αυτοκίνητα προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να αποφάσισε να δώσει ακόμη μια ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, υποβοηθούμενοι από το «μπόνους» που προσφέρει η απόσυρση του παλαιού τους οχήματος.
Έτσι, η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους αναμένεται πως θα επεκταθεί μέχρι τις 20 Απριλίου 2016, ενώ το μέτρο αρχικά έληγε στις 20 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η αγορά αυτοκινήτου έτρεξε με ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% το 2015, καθώς πολλοί πολίτες προχωρούν σε αγορά κυρίως μικρού κυβισμού οχημάτων, τονώνοντας τα κρατικά έσοδα.
Η απόφαση φέρεται να είναι έτοιμη και η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2001, με τους φορείς της αγοράς να ζητούν την επέκταση του διαστήματος αυτού.
Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα πέντε χρόνια ισχύς του μέτρου, από τον Φεβρουάριο 2010 έως το τέλος του 2015, έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους 450.000 επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης