Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bild: Γερμανικό μοντέλο για την πάταξη της φοροδιαφυγής εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

tags :
Bild: Γερμανικό μοντέλο για την πάταξη της φοροδιαφυγής εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, φέρεται να δήλωσε στη Bild, ότι ετοιμάζεται νόμος σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο που δίνει σε φοροφυγάδες τη δυνατότητα αυτοκαταγγελίας και προβλέπει τακτοποίηση οφειλών και καταβολή προστίμων.

Στα σκαριά του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται νόμος για τους φοροφυγάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild. 
Συγκεκριμένα, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, φέρεται να δήλωσε στη Bild, ότι ετοιμάζεται νόμος σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο που δίνει σε φοροφυγάδες τη δυνατότητα αυτοκαταγγελίας και προβλέπει τακτοποίηση οφειλών και καταβολή προστίμων.
Η γερμανική εφημερίδα, τονίζει, μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόλις 300 ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Όμως για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν με βάση τα στοιχεία που απέστειλε πρόσφατα η Ρηνανία Βεστφαλία στις ελληνικές αρχές, απαιτούνται 600 ειδικοί.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές εξετάζουν αυτήν την εποχή τέσσερις λίστες με πιθανούς φοροφυγάδες χρειάζονταν περισσότερους από 2.000.
Τέλος, η εν λόγω εφημερίδα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι γερμανικές φορολογικές αρχές αποτελούν πρότυπο για τις ελληνικές. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης