Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συγκροτείται επιτροπή για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στην περιφέρεια Αθηνών

Συγκροτείται επιτροπή για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στην περιφέρεια Αθηνών
Θα πρέπει να έχει υποβάλλει τις προτάσεις της έως τις 22 Δεκεμβρίου του 2015 σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΟΙΚ, Ευκ. Τσακαλώτου
Τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία καλείται να υποβάλλει τις προτάσεις της για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στην περιφέρεια Αθηνών, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Βάσει της απόφασης αυτής, η επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της έως τις 22 Δεκεμβρίου του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, οι οποίες αποτελούν και τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Η διαδικασία αυτή θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων βαρύνονται με πολύ υψηλή φορολογία, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μια και οι σημερινές εμπορικές τιμές είναι στην πλειοψηφία τους κατά πολύ χαμηλότερες των αντικειμενικών τιμών.
Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα υπολογιστεί με βάσει τις νέες αντικειμενικές τιμές, αν και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξακολουθήσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μια και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τον στόχο των εισπράξεων από τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διαμορφώνεται στα 2,65 δις ευρώ.
Συνεπώς η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μπορεί να αποκαταστήσει μια φορολογική αδικία πολλών ετών αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και φορολογική ελάφρυνση, αφού ο εισπρακτικός στόχος του εν λόγω φόρου θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης