Τελευταία Νέα
Οικονομία

Pierce (πρέσβης ΗΠΑ): Αρωγός ο Obama στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας - Απαραίτητη η ελάφρυνση χρέους

tags :
Pierce (πρέσβης ΗΠΑ): Αρωγός ο Obama στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας - Απαραίτητη η ελάφρυνση χρέους
Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα υπερτόνισε τη σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος στην Ευρώπη
Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέος επανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, David Pierce, ο οποίος υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς τη ως ενεργειακό κόμβο.
Από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν αισιόδοξες για την πορεία της χώρας» ενώ εξέφρασε τη στήριξη στην προσπάθεια του ελληνικού λαού.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Barack Obama έχει δείξει πολλές φορές ότι στέκει αρωγός στην προσπάθεια της χώρας, κατανοεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κρίση και περιμένει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της χώρας με τους θεσμούς.
Ο κ. Pierce συμπλήρωσε ότι οι Ε.Ε. είναι βασικός εταίρος για την ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «για να προσελκυστούν επενδύσεις βασικό είναι να τιμά κάποιος τις δεσμεύσεις του.
Εάν δημιουργεί κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, τότε είναι έτοιμη η χώρα για να γίνουν οι επενδύσεις, αλλά αυτό να υποστηριχθεί με πράξεις όχι με λόγια».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για την στρατηγική της σημασία μεταξύ Ασίας Αφρικής και Ευρώπης, καθώς και την ενεργειακή σημασία αυτής της θέσης για όλη την Ευρώπη.
Όπως εξήγησε, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυλώνας για να περάσει το κασπιακό αέριο στην Ευρώπη, αλλά και η ίδια η Ελλάδα «μπορεί να είναι λιγότερο εξαρτώμενη από το ρωσικό αέριο με προαγωγή εσωτερικών πόρων, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων από θαλάσσιες εξέδρες, αλλά και από την ξηρά».
Ακόμη, αναφέρθηκε στα οφέλη για την Ελλάδα από την επικύρωση της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου, ενώ σημείωσε ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας για νέους και παλιούς επενδυτές η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
«Βγαίνει η Ελλάδα από τη δίνη της κρίση και εύχομαι η χώρα να ξαναβρεί τον ρυθμό της προς την ανάπτυξη και σταθερότητα», κατέληξε ο Αμερικανός πρέσβης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης