Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σημαντικά στοιχεία στη νέα λίστα από τη Γερμανία - Ελέγχονται πάνω από 10 χιλ. τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων

Σημαντικά στοιχεία στη νέα λίστα  από τη Γερμανία - Ελέγχονται πάνω από 10 χιλ. τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων
Πρόκειται για αναλυτικά δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε μία ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που αφορούν στα έτη 2006-2008
Σημαντικότατα στοιχεία από τα οποία μπορεί να ανοίξουν υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος περιλαμβάνονται στις λίστες που δόθηκαν στο κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και του τμήματος φορολόγησης μεγάλου πλούτου (ΦΜΠ) από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και από την κεντρική φορολογική αρχή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για αναλυτικά δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε μία ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που αφορούν στα έτη 2006-2008.
Τα ποσά που ελέγχονται αν έχουν φορολογηθεί προτού μετακινηθούν στους ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέρχονται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2008.
Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία θα μεταφερθούν στις αρμόδιες αρχές και τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διασταυρώσεις, τον έλεγχο των κινήσεων αλλά και των φορολογικών δηλώσεων των καταθετών, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, είτε για εταιρείες.
Πάντως, η εμπειρία έχει δείξει ότι από τις χιλιάδες αυτές περιπτώσεις καταθετών δεν έχει προκύψει σημαντικό αποτέλεσμα για τα δημόσια ταμεία, άρα οι προσδοκίες για έσοδα δεν πρέπει να είναι αυξημένες.

Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης