Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis (Κομισιόν): Είμαστε κοντά στο να απελευθερώσουμε τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Είμαστε κοντά στο να απελευθερώσουμε τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
Συνεχίζονται τα θετικά μηνύματα από την ΕΕ κατόπιν της συμφωνίας με τους θεσμούς
Την θέση ότι η ΕΕ είναι κοντά στο να απελευθερώσει τη δόση των 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Η δήλωση αυτή απηχεί το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΕΕ κατόπιν της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.
Σημειώνεται πως νωρίτερο ο πρόεδρος του Eurogroup, J.Dijsselbloem τόνισε ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει τα 2+10 δισ. ευρώ μόλις το ελληνικό κοινοβούλιο επικυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές ενώ και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici υποστήριξε πως αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα αποδεσμευτεί και η βοήθεια προς την Ελλάδα και τις τράπεζες της.
Υπενθυμίζεται πως το EWG χαιρέτισε σήμερα την πρόοδο που σημειώθηκε, και αναμένει τη νομοθέτηση των μέτρων, ώστε σε νέα συνεδρίαση του, πιθανότατα την Παρασκευή, να εισηγηθεί την εκταμίευση της βοήθειας στο Eurogroup που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης