Τελευταία Νέα
old

Αικ. Σαββαΐδου: «Δεν παραιτούμαι...» - Αν παραιτηθεί χάνει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ

Αικ. Σαββαΐδου: «Δεν παραιτούμαι...» - Αν παραιτηθεί χάνει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ
Αρνείται να σπάσει αυτοβούλως το πενταετές συμβόλαιο της με το ελληνικό δημόσιο που θα σημάνει και αποποίηση αποζημίωσης ύψους 250.000 ευρώ
Καμία διάθεση να διευκολύνει την κυβέρνηση δεν δείχνει η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου.
Διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν βρίσκει τον λόγο, ηθικό και νομικό, στο να παραιτηθεί και να σπάσει αυτοβούλως το πενταετές συμβόλαιο της με το ελληνικό δημόσιο που θα σημάνει και αποποίηση αποζημίωσης ύψους 250.000 ευρώ.
Από το μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι η παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου συνιστά ζήτημα αρχής, αφού σχετίζεται με μια φορολογική υπόθεση «όπου δεν μπορούν να μένουν σκιές».
Στον αντίποδα, από το περιβάλλον της κας Σαββαΐδου αντιτείνουν ότι δεν συντρέχει λόγος αποχώρησης, ενώ αφήνουν αιχμές για τις κυβερνητικές διαρροές, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση που υποκρύπτει σκοπιμότητες.
Κύκλοι προσκείμενοι στη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων σχολίαζαν ότι δεν βλέπουν ουσιαστικό λόγο να εγκαταλείψει η κ. Σαββαΐδου το χαρτοφυλάκιο που της έχει ανατεθεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσφορία της για την τροπή που έχει λάβει το ζήτημα.
Αναφερόμενοι δε στη σημερινή κλήση της από τις δικαστικές αρχές αλλά και στην έτερη δίωξή της για πλημμέλημα, διευκρίνιζαν ότι για να υπάρξει παύση από τα καθήκοντά της δεν αρκεί το θέμα να πάει στο ακροατήριο και να εκδικαστεί, αλλά να υπάρξει καταδίκη.
Επιπροσθέτως, συμπλήρωναν ότι χωρίς να της έχει κοινοποιηθεί η δίωξη, η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει διαρροή. Ως προς την επίμαχη τροπολογία (δημοσίευμα «Εφ.Συν.») να μην παραπέμπεται ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στα δικαστήρια αρμόδιοι κύκλοι υποστήριξαν ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και εξάλλου η τρόικα έχει ζητήσει την πλήρη ανεξαρτησία της αρχής, εμφανίζοντας την πλευρά της Κομισιόν να της παρέχει στήριξη.
Ως προς την «αποτελεσματικότητα» στο έργο της είσπραξης φόρων, τόνιζαν ότι η αξιολόγηση θα γίνει το καλοκαίρι του 2015, διαψεύδοντας φήμες περί μη εκπλήρωσης των στόχων. Επισημαίνεται ότι εφόσον η κ. Σαββαΐδου αναθεωρήσει ή εξαναγκαστεί σε παραίτηση, τότε το ελληνικό κράτος θα πρέπει να της καταβάλει πλήρη αποζημίωση (ύψους περίπου 250.000 ευρώ), με πηγές από το περιβάλλον της να δηλώνουν πως η κ. Σαββαΐδου είχε αφήσει άλλη ηγετική θέση στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται και διορίζεται για πενταετή θητεία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι.
Η θητεία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λήγει πρόωρα σε περίπτωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα, καθώς και αυτοδίκαιης θέσης σε αργία.

Πρώτη ενημέρωση: 08:05, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης