Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici (Κομισιόν): Αναγκαία η πιστή εφαρμογή του μνημονίου - «Παρόν» το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα

Moscovici (Κομισιόν): Αναγκαία η πιστή εφαρμογή του μνημονίου - «Παρόν» το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα
Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου
Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων P. Moscovici, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 14 και 15 Οκτωβρίου, τόνισε την ανάγκη της πιστής εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώζώνης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Moscovici αναφέρθηκε στις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, για τις οποίες τόνισε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.
Επίσης επεσήμανε ότι - όπως έχει συμφωνηθεί - η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.
Ως προς το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.
O κ. Moscovici κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης