Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών στους ιδιώτες που συνάπτουν συμβάσεις με το Δημόσιο

tags :
Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών στους ιδιώτες που συνάπτουν συμβάσεις με το Δημόσιο
O πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι η απαλλαγή θα παραβιάζει την αρχή της ανταγωνιστικότητας, καθώς και την αρχή της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται η καταβολή δημοτικών τελών
Την αντίθεσή της στη ρύθμιση απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών στους ιδιώτες επιχειρηματίες που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο εξέφρασε η ΚΕΔΕ, σε επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ειδικότερα, στην επιστολή, η οποία αναφέρεται στη ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», ο κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι η απαλλαγή θα παραβιάζει την αρχή της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να ισχύει στην αγορά.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η ρύθμιση αντιβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται η καταβολή δημοτικών τελών. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι στερεί από τους δήμους σημαντικούς και θεσμοθετημένους πόρους, πάνω στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία τους, ενώ τέλος τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο στην τρέχουσα συγκυρία να είναι υποχρεωμένοι όλοι να πληρώνουν δημοτικά τέλη, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών και κάποιοι να απαλλάσσονται επιλεκτικά από την υποχρέωση αυτή, με την ψήφιση από τη Βουλή ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης