Τελευταία Νέα
Οικονομία

Thomsen: Υπό δύο προϋποθέσεις η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

Thomsen: Υπό δύο προϋποθέσεις η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους
«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της»
Υπό δύο σαφείς προϋποθέσεις θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, όπως κατέστησε σαφές ο P. Thomsen, παλιός γνώριμος της Ελλάδας από την τρόικα και νυν επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν η Ελλάδα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη συναινέσει σε σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Περού, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.
«Απαιτούνται γενναίες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους», επανέλαβε, τονίζοντας μάλιστα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους μόνη της και αποκλειστικά με τις μεταρρυθμίσεις.
«Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος δεν έχουν ξεκινήσει.
Ακούω δηλώσεις αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει αρχίσει ακόμα και δεν μπορώ να σχολιάσω», έσπευσε να επισημάνει.
Συνεχίζοντας ο Thomsen χαρακτήρισε το νέο ελληνικό πρόγραμμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην διευθέτηση ορισμένων καίριων ζητημάτων, όπως το ασφαλιστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης