Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης (υφ. ΕΣΠΑ) σε Πατούλη (ΚΕΔΕ): Εκταμιεύτηκε 1 δισ. ευρώ για την πληρωμή έργων ΕΣΠΑ

Χαρίτσης (υφ. ΕΣΠΑ) σε Πατούλη (ΚΕΔΕ): Εκταμιεύτηκε 1 δισ. ευρώ για την πληρωμή έργων ΕΣΠΑ
Επιπλέον ρευστότητα 4 δις. ως το τέλος του χρόνου – Εκκρεμότητες για το 25% των έργων
Καθησυχαστικός ήταν ο αρμόδιος υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρουσία και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Χαρίτσης διαβεβαίωσε τον Πατούλη ότι από τον Αύγουστο έχει εκταμιευτεί 1 δισ. ευρώ για την πληρωμή έργων.
Ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ πρόσθεσε ότι θα εξασφαλιστεί επιπλέον ρευστότητα 4 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους για την κάλυψη εκκρεμών χρηματοδοτήσεων για έργα.
Αποκάλυψε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει παράταση υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ 2007 -2013 και δεσμεύτηκε για αναβάθμιση του ρόλου των δήμων.
Προς αυτή την κατεύθυνση και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, τόσο σε νομοθετικό επίπεδο, όσο και σε διαδικαστικό, προκειμένου να μειωθούν τα γραφειοκρατικά προσχώματα και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ένταξης και ολοκλήρωσης έργων.
«Δε θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα αλλά θα βρίσκουμε λύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν και υπογράμμισε ότι αυτό που απομένει, είναι να δούμε στη πορεία την υλοποίηση τους.
Η ΚΕΔΕ, μετά από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από τους υπουργούς, εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποστείλει στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στοιχεία σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα απλήρωτα έργα.
Συνολικά 166 δήμοι είχαν δώσει στοιχεία σχετικά με το πάγωμα των έργων καθώς δεν είχαν πληρωθεί οι εργολάβοι.
Ωστόσο, το υπουργείο υποστηρίζει ότι η εικόνα έχει αλλάξει μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου.
Με βάση το σχετικό δεδομένο υπολογίζεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες με το 25% των έργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης