Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα δάκρυα των πλουσίων μπροστά στον έφορο - Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι καταθέσεις

tags :
Τα δάκρυα των πλουσίων μπροστά στον έφορο - Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι καταθέσεις
Στη λίστα περιλαμβάνονται ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα
Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το φορολογικό δόγμα που λέει αποδείξτε ότι τα χρήματα που έχετε στην κατοχή  σας έχουν νομίμως φορολογηθεί ή είναι νομίμως απαλλαγμένα.
Το γνωστό πλέον Πάτερ ημών των φορολογικών Αρχών φέρνει αποτελέσματα, ενώ μέχρι πρότινος οι Αρχές έτρεχαν να αποδείξουν ότι τα   χρήματα δεν είχαν φορολογηθεί.
«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις των φορολογουμένων που ζητούν παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών προς τους αρμόδιους ελεγκτές.
Στη λίστα περιλαμβάνονται ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα που με νομίμως εκπροσώπους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Γνωστός επιχειρηματίας δίνει μάχη να αποδείξει ότι τα χρήματα που έχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό πληρούν τις δύο προϋποθέσεις που βάζει η φορολογική  αρχή  ελέγχου.
Ο ενδιαφερόμενος και υπόλογος επιχειρηματίας προσπαθεί  εδώ και δύο μήνες να αποδείξει το νόμιμο τρόπο απόκτησης των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αλλά ο αρχικός χρόνος που έλαβε δεν ήταν αρκετός.
Ζήτησε λοιπόν προθεσμία ολιγοήμερων ημερών και την έλαβε ο γνωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος για τη μη συγκέντρωση των παραστατικών ρίχνει τις ευθύνες στην γραφειοκρατία των τραπεζών.
Ο αριθμός των λογαριασμών που έχει στην κατοχή του ξεπερνούν τους 100 με αποτέλεσμα να καθιστούν δύσκολο έως ακατόρθωτο την συγκέντρωση των δικαιολογητικών - παραστατικών .  
Οι υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα είναι πολλές και αναμένεται να βγουν λαβράκια και κυρίως θα μπει φρέσκο χρήμα στα κρατικά ταμεία.
Καλά ενημερωμένη πηγή είπε στο  bankingnews ότι έχει προσέλθει φορολογούμενη η οποία στην κυριολεξία σε προδιέθετε ότι είναι αδύνατο  αυτό το κουρασμένο πρόσωπο που είχε απέναντι του και συνομιλεί να διαθέτει τον πακτωλό των χρημάτων ο οποίος φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Κι όμως η  κυρία  η …αξιολύπητη απέπνεε μια εικόνα μιζέριας και φτώχειας, ενώ την ίδια στιγμή δήλωνε αδυναμία να πληρώσει το φορολογικό πρόστιμό που έφθανε σε μερικά  εκατομμύρια ευρώ.
Ιστορίες πλουσίων που πραγματικά σε βγάζουν από τα ρούχα σας και την ίδια  στιγμή αναγνωρίσεις τις θυσίες μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να κρατήσει το θησαυρό του μακριά  από το τις φορολογικές  Αρχές.
Τα δάκρυα και οι όρκοι που δίνονται για τη νομιμότητα των χρημάτων τους δεν έχουν προηγούμενο.
Ωστόσο υπάρχουν και οι ελεγκτές που διαθέτουν φαντασία   βγάζουν  από το συρτάρι  την Αγία  Γραφή ως Ευαγγέλιο και βλέπουν ότι ο φορολογούμενος το βλέπει ως ευκαιρία να ορκιστεί στα Θεία ιερά για να απαλλαγεί. 
Δεν διστάζουν να δώσουν όρκο σε ότι πιο ιερό έχουν. 
Για μερικά δευτερόλεπτα πιστεύουν ότι η  υπόθεση  τους έκλεισε μέχρι να κατανοήσουν ότι ο ελεγκτής δεν αρκείται σε όρκους  πίστης αλλά σε έγραφα που θα αποδεικνύουν τη νομιμότητα των κεφαλαίων που έχει στην κατοχή τους και έχουν φορολογηθεί.   
Το δράμα των πλουσίων που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους στο κράτος, διότι πιστεύουν ότι η υποχρέωση αυτή δεν είναι για την ευγενική  καταγωγή τους.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης