Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Σε συνάρτηση με το ταμείο αποκρατικοποιήσεων η λύση για το νέο management των τραπεζών

Τσακαλώτος: Σε συνάρτηση με το ταμείο αποκρατικοποιήσεων η λύση για το νέο management των τραπεζών
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει διεθνοποιήσει το ζήτημα του χρέους - Η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς - Σύνθετο πρόβλημα η ανακεφαλαιοποίηση, πρέπει να προστατευθούν οι μέτοχοι
(upd7)Την ανάγκη η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθεί και γρήγορα αλλά και επιτυχώς εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος "Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση, να γίνει η συζήτηση για το χρέος και μετά οι μεταρρυθμίσεις", ενώ παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση μετά τις οργανωτικές αλλαγές ενόψει της αξιολόγησης.
Έχουμε σημαντικές μάχες να δώσουμε, συνέχισε ο υπουργός, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις.
Χρειάζεται πολιτική καμπάνια, τόνισε, για να επισημάνει πως "πάρα πολλοί Ευρωπαίοι και συνδικάτα ακούν τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ".
Υπάρχει πρόβλημα και με τον ΦΠΑ στα νησιά και με τη φορολογία των αγροτών, παραδέχθηκε.
Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος διεμήνυσε πως συνιστά ένα σύνθετο πρόβλημα, αλλά πως πρέπει να τελειώσει γρήγορα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθούν οι μέτοχοι, είτε είναι του δημοσίου, είτε ιδιώτες.
Σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση των τραπεζών, ο υπουργός δήλωσε πως ίσως μια επιλογή να είναι "να υπάρξει λύση σε σύνδεση με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων".
Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει διεθνοποιήσει το ζήτημα του χρέους, ενώ δεσμεύθηκε πως μετά την πρώτη αξιολόγηση θα λυθεί το πρόβλημα.
Οι προηγούμενοι έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και είχαν αόριστες ελπίδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση και συμμαχίες, σημείωσε για να εξηγήσει πως "αν υπάρξει λύση για το χρέος, βραχυπρόθεσμα θα απελευθερωθεί η συμπιεσμένη ζήτηση και δεν θα υπάρχει φόβος πια".
Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως θα γίνει άρση των capital controls, παραδεχόμενος πως οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο του 2015 είναι ευοίωνες.
Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την πρώτη αξιολόγηση θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τη σταθερότητα, συμπλήρωσε, για να επισημάνει ακόμη πως "Θέλουμε σταθερότητα για να υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο".
Θα έχουμε μία πολιτική που θα έχει ταξικό πρόσημο και για αυτό οι δαπάνες θα είναι για την ανθρωπιστική κρίση και τα νοσοκομεία, τόνισε, για να προσθέσει πως "Θα κάνουμε παρεμβάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής".
"Οι αριστεροί άνθρωποι μπαίνουμε στην κυβέρνηση για να κάνουμε ριζοσπαστικά πράγματα, αλλιώς θα χάσουμε τη μπάλα", κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης