Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιμελητήριο Αχαΐας προς Ένωση Ελληνικών Τραπεζών - Να μειωθούν οι τραπεζικές χρεώσεις προς τις επιχειρήσεις

tags :
Επιμελητήριο Αχαΐας προς Ένωση Ελληνικών Τραπεζών - Να μειωθούν οι τραπεζικές χρεώσεις προς τις επιχειρήσεις
Καταγγέλλει τις υψηλές χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορεύματα ή πρώτες ύλες
Tις υψηλές χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορεύματα ή πρώτες ύλες καταγγέλλει με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Όπως αναφέρεται, «πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις λόγω των καθυστερήσεων και των περιορισμών, υφίστανται και τις υπερβολικές χρεώσεις, που αυξάνουν σημαντικά το χρηματοοικονομικό κόστος».
Το Επιμελητήριο τονίζει ότι «λόγω της υψηλής φορολογίας και της ραγδαίας μείωσης της ενεργούς ζήτησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λειτουργούν στην πλειοψηφία τους στα όρια της βιωσιμότητας, δεχόμενες ταυτόχρονα και τον ισχυρό ανταγωνισμό, κυρίως από όμορες χώρες».
Ακόμη, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «οι επιχειρήσεις έχουν τις επιβαρύνσεις για τα εμβάσματα του εξωτερικού που κυμαίνονται από 30 ευρώ έως 300 ευρώ ανά πράξη, ενώ οι τράπεζες επικαλούνται το κόστος των διαδικασιών, οι οποίες είναι αντίστοιχες αυτών της δεκαετίας του 1980».
Το Επιμελητήριο ζητά επομένως «να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, ώστε να εξευρεθεί μία οριστική λύση με ενιαίο τιμοκατάλογο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αγοράς», διαφορετικά όπως καταλήγει, «η συρρίκνωση των επιχειρήσεων θα είναι συνεχής, με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης