Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημούλης: Η ανταλλαγή φορολογικών και τραπεζικών πληροφοριών, η αποτελεσματικότερη λύση για τη φοροδιαφυγή

Παπαδημούλης: Η ανταλλαγή φορολογικών και τραπεζικών πληροφοριών, η αποτελεσματικότερη λύση για τη φοροδιαφυγή
Πρόσθετες νομικές πράξεις, ώστε να κλείσουν τα «παράθυρα» για την εκτεταμένη στην Ευρώπη φοροδιαφυγή, ζήτησε από την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Την ανάγκη για τη θεσμική θωράκιση ενός συστήματος αυτόματης, υποχρεωτικής και χωρίς περιορισμούς ανταλλαγής φορολογικών και τραπεζικών πληροφοριών, τόσο εντός της Ε.Ε. όσο και μεταξύ κρατών-μελών και Ελβετίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την παρέμβασή του σε σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης, εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη συζήτηση για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών τόκων καταθέσεων μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., ζήτησε από την Κομισιόν «την ενίσχυση του ελέγχου στην πορεία εφαρμογής της διαδικασίας» ενεργοποίησης των μηχανισμών αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, όπως και τη δέσμευσή της αναφορικά με «πρόσθετες νομικές πράξεις, προκειμένου να κλείσουν τα ‘παράθυρα’ για τη φοροδιαφυγή, που όπως γνωρίζουμε είναι πολύ εκτεταμένη στην Ευρώπη».
Ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη Συμφωνία Ε.Ε.-Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών περί χρηματοοικονομικών λογαριασμών, που θα ισχύσει από το 2018, τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη και σαφέστερη δέσμευση στην ανταλλαγή πληροφοριών, γιατί όλοι μας γνωρίζουμε το ιστορικό των ελβετικών αρχών και των ελβετικών τραπεζών να δυστροπούν, να καθυστερούν, να αναβάλλουν και να δίνουν τις λιγότερες δυνατές πληροφορίες».
Σημείωσε ακόμη, ότι «αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι περισσότερο αυτοματοποιημένη, χωρίς περιορισμούς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής καταθετών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης