Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Επενδυτικές ευκαιρίες στο Χ.Α - Σύντομα η άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Επενδυτικές ευκαιρίες στο Χ.Α - Σύντομα η άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές
Σχετικά με τις ανησυχίες για ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι δεν εκφράστηκαν τέτοιοι προβληματισμοί από τους επενδυτές
Για επενδυτικές ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.
O κ. Λαζαρίδης, στο πλαίσιο του 10ου Roadshow της ΕΧΑΕ, τόνισε ότι πάντα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, λόγω των capital controls και οι διακρίσεις για τους Έλληνες επενδυτές.
«Το πιο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε άμεσα είναι η διάκριση που έχουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα τελειώσει άμεσα», τόνισε, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα αυτό με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλο.
Όσον αφορά το Roadshow, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη οι εισηγμένες εταιρίες που συμμετείχαν πραγματοποίησαν πάνω από 650 συναντήσεις, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν πάνω από 150 αναλυτές.
Όσον αφορά την πορεία του Γενικού Δείκτη, σημείωσε ότι έχει καταγράψει απώλειες, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχουν κλάδοι που κρύβουν ευκαιρίες, όπως τα ακίνητα, τα τρόφιμα, τα διυλιστήρια και οι πρώτες ύλες.
Σχετικά με τις ανησυχίες για ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι δεν εκφράστηκαν τέτοιοι προβληματισμοί από τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης