Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Ως πολιτικός θα πω ότι τα capital controls θα αρθούν σε δύο μήνες, αλλά ως οικονομολόγος δεν μπορώ να προβλέψω

Σταθάκης: Ως πολιτικός θα πω ότι τα capital controls θα αρθούν σε δύο μήνες, αλλά ως οικονομολόγος δεν μπορώ να προβλέψω
Ως πολιτικός μπορώ να σας πω ότι τα capital controls θα αρθούν σε δύο μήνες...
Αδύνατη χαρακτήρισε, επικαλούμενος μάλιστα την ιδιότητά του ως οικονομολόγου, την οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον χρόνο της πλήρους άρσης των capital controls, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.
«Μου ζητάτε το αδύνατο.
Ως πολιτικός θα σας πω ότι τα capital controls θα αρθούν σε δύο μήνες.
Ως οικονομολόγος δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη, γιατί κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.
Αν και πιστεύω πως η άρση των capital conntrols θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αποκατασταθεί η σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Σταθάκης διατύπωσε την πρόβλεψη πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί κοντά στο -2% για το 2015, ενώ τοποθέτησε χρονικά την επιστροφή στην ανάπτυξη, από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Σταθάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα χαρακτήρισε ανέφικτο αυτό το ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης