Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας: Η οικονομία για να περπατήσει χρειάζεται κάποια σοκ – Να γίνουν τα αυτονόητα

Μάρδας: Η οικονομία για να περπατήσει χρειάζεται κάποια σοκ – Να γίνουν τα αυτονόητα
"Nα φύγουν κάποια φοβικά σύνδρομα"
«Η οικονομία για να περπατήσει χρειάζεται κάποια σοκ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας.
Όπως είπε, «χρειάζεται να γίνουν τα αυτονόητα και να φύγουν κάποια φοβικά σύνδρομα», προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι τα αυτονόητα δεν έγιναν στον χρόνο που έπρεπε και υπήρχαν κάποια φοβικά σύνδρομα στους κυβερνώντες παλαιότερα, αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος, ο οποίος μπορεί να μην τα αμφισβητήσει».
Κατά τον ίδιο, «το ζητούμενο είναι, μέσω της απαλλαγής αυτών των συνδρόμων που μας διέκριναν, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την ανατροπή στην οικονομία», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό «μπορεί να γίνει».
Σύμφωνα με τον κ. Μάσρδα, «υπάρχουν δεδομένα, τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να απαλύνουμε τα βάρη της συμφωνίας που αντιμετωπίζουμε τώρα και σε γενικές γραμμές να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία, που είναι πάρα πολλές».
Αναφορικά με την επετειακή 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), έκανε λόγο για «επέτειο της αγοράς» και τόνισε την ανάγκη η Έκθεση να πάρει την εμβέλεια που είχε, όταν πρωτοέγινε.
Όπως σημείωσε, «το ειδικό της βάρος ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι τώρα γιατί οι χώροι είναι εδώ περιορισμένοι και ίσως χρειάζεται να επανεξεταστούν οι δύο λύσεις που είχαν βρεθεί, είτε στα ανατολικά είτε στα δυτικά, έτσι ώστε να έχουμε μια Έκθεση, η οποία να έχει την εμβέλεια των ομοίων εκθέσεων του εξωτερικού».
«Χωρίς ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δεν γίνεται.
Μία έκθεση συμπορεύεται και βέβαια, φέτος, παρά το γεγονός ότι περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, η Έκθεση έχει κρατήσει ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τα δεδομένα τα περσινά- ίσως είναι και μια έκφραση θετικής προσδοκίας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης