Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χριστοδουλάκης: Καμία απόφαση επιχορήγησης στα ΜΜΕ – Επιτάχυνση διαδικασιών για απαιτήσεις υπέρ του δημοσίου

Χριστοδουλάκης: Καμία απόφαση επιχορήγησης στα ΜΜΕ – Επιτάχυνση διαδικασιών για απαιτήσεις υπέρ του δημοσίου
Έμφαση στη συλλογή των εσόδων, στη συγκράτηση των δαπανών και τη διευκόλυνση των επενδύσεων
Κατευθυντήριες γραμμές έδωσε ενόψει της προεκλογικής περιόδου ο Νίκος Χριστοδουλάκης στους εποπτευόμενους φορείς από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Ο υπηρεσιακός υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης, για τα οποία στην προεκλογική περίοδο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση επιχορήγησης.
Παράλληλα επισήμανε και ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται οποιαδήποτε απόφαση σχετική με πρόσληψη, μεταβολή υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων ή δαπάνη αμοιβών, με οποιονδήποτε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο, τωρινό ή μελλοντικό.
Οι προτεραιότητες που έθεσε ο Χριστοδουλάκης, με δεδομένη και την κατάσταση της οικονομίας, είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή των εσόδων, στη συγκράτηση των δαπανών και τη διευκόλυνση επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επιτάχυνση διαδικασιών που σχετίζονται με την ικανοποίηση απαιτήσεων υπέρ του Δημοσίου που λιμνάζουν, ενώ δεν επιτρέπεται η παραίτηση από οποιαδήποτε σχετική αξίωση.
Σε περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που απαιτούν την εσπευσμένη δημιουργία δαπανών, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο αρμόδιος υπουργός και η ανάγκη θα καλύπτεται μόνο μετά από σχετική έγκριση.
Τέλος, ζητείται η επιτάχυνση όποιων διαδικασιών αφορούν επενδυτικές αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης