Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΚΕΔΕ: Ζητά παράταση της προθεσμίας για τους προϋπολογισμούς και χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των νομοθετημένων πόρων

tags :
ΚΕΔΕ: Ζητά παράταση της προθεσμίας για τους προϋπολογισμούς και χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των νομοθετημένων πόρων
Η ΚΕΔΕ ζητά παράταση της προθεσμίας έγκρισης των δημοτικών προϋπολογισμών, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της τραγικής οικονομικής συγκυρίας
Την παράταση της προθεσμίας έγκρισης των δημοτικών προϋπολογισμών ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με επιστολή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Βούτση, Τσακαλώτο και Σταθάκη, υπογραμμίζοντας πως σημειώνεται καθυστέρηση της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των θεσμοθετημένων πόρων.
Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, ζητά την παράταση της προθεσμίας για τους δημοτικούς προϋπολογισμούς, αφενός λόγω της καθυστέρησης της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των νομοθετημένων πόρων, αφετέρου λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.
Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι λόγω της μη απόδοσης των νομοθετημένων αυτών πόρων δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υλοποίηση του τρέχοντος δημοτικού προϋπολογισμού, ενώ αξιώνει να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την καταβολή τους.
Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει έως τις 5 Σεπτεμβρίου να έχουν εγκριθεί από τις οικονομικές επιτροπές των δήμων, τα σχέδια των προϋπολογισμών τους, ενώ, έπειτα αυτά τα σχέδια θα πρέπει να αποσταλούν για έλεγχο στο Οικονομικό Παρατηρητήριο, δια μέσου του κόμβου Διαλειτουργικότητας.
Σημειώνεται ότι στην επιστολή του, ο κ. Πατούλης, τονίζει:
«Είναι προφανές, ότι δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων και της τραγικής οικονομικής συγκυρίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Η οικονομική κατάσταση των Δήμων επιδεινώνεται έτι περαιτέρω από τη μη εξόφληση από μέρους της ΔΕΗ, των αποδιδόμενων στους δήμους ίδιων πόρων, γεγονός που καθιστά τους προϋπολογισμούς, μη πραγματοποιήσιμους»
Τέλος, εκφράζει επίσης την έντονη ανησυχία της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη μη συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 που με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και ζητεί να συνεχιστούν τα δημοτικά έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και έχουν "παγώσει".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης