Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εγκρίνεται απόψε (19/8) το νέο δάνειο προς την Ελλάδα – Τηλεδιάσκεψη του ESM

tags :
Εγκρίνεται απόψε (19/8) το νέο δάνειο προς την Ελλάδα – Τηλεδιάσκεψη του ESM
Τηλεδιάσκεψη απόψε στις 20:00
Απόψε το βράδυ (19/8) αναμένεται να εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
Mέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 (ώρα Ελλάδας), οι επικεφαλής του ESM και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν προκειμένου να ανάψουν το πράσινο «φως» για το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Η τηλεδιάσκεψη θα έπεται των σημερινών ψηφοφοριών σε Γερμανία και Ολλανδία για την έγκριση της ελληνικής συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, το νέο πρόγραμμα ενέκρινε η Βουλή της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Εσθονίας και της Σλοβακίας.

Η ψηφοφορία στη Bundestag
Με 454 ψήφους υπέρ, 113 κατά και 18 αποχές ενέκρινε, όπως αναμενόταν, η γερμανική Βουλή (Bundestag) το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ύστερα από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.
Το αποτέλεσμα δεν επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για μεγάλες διαρροές κυβερνητικών βουλευτών, καθώς στην προηγούμενη ψηφοφορία του Ιουλίου για την Ελλάδα είχαν ψηφίσει υπέρ 439 Γερμανοί βουλευτές και 119 κατά.
Συγκεκριμένα, από τους 294 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών που ήταν παρόντες στη σημερινή ψηφοφορία (σημειώνεται ότι συνολικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αριθμεί 311 βουλευτές σε σύνολο 631 εδρών), οι 228 ψήφισαν υπέρ, οι 63 κατά ενώ υπήρξαν και 3 αποχές.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις χθεσινές δοκιμαστικές ψηφοφορίες οι αντάρτες από τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές έφτασαν τους 56, αριθμός στα ίδια επίπεδα με την ψηφοφορία του Ιουλίου, και όχι διπλάσιοι, όπως ήθελαν κάποιες αναφορές στο Βερολίνο.
Οι απώλειες αυτές θεωρούνται ελεγχόμενες για τη Merkel, αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Καγκελάριο να βλέπει τουλάχιστον 120 αντάρτες στο εσωτερικό του κόμματος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης