Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γραμμή - γραμμή σχολιάζει και αποδομεί το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης

Γραμμή - γραμμή σχολιάζει και αποδομεί το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης
Ο Βαρουφάκης θεωρεί εξοργιστικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να συμφωνεί με την τρόικα, ακόμη και αν δεν συμφωνεί!
Γραμμή - γραμμή σχολιάζει και αποδομεί το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε κείμενο που έδωσε σήμερα στη σημοσιότητα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρώην υπουργός χλευάζει τις προβλέψεις της τρόικας, ενώ επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση που αποδέχτηκε ένα τέτοιο κείμενο.
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί εξοργιστικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να συμφωνεί με την τρόικα, ακόμη και αν δεν συμφωνεί!
Φυσικά, αναφέρει ο ίδιος, το αντίστροφο δεν ισχύει, δηλαδή η τρόικα να δεσμεύεται να συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Στον τομέα της φοροδιαφυγής, ο Βαρουφάκης σχολιάζει ότι η συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες των ολιγαρχών, με αποτέλεσμα τα φορολογικά βάρη να επωμίζονται οι έντιμοι πολίτες και οι εταιρείες που είναι συνεπείς.
Για την αγορά προϊόντων, η κριτική του κ. Βαρουφάκη αναφέρει ότι οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θα προκαλέσουν υπερσυγκέντρωση των μέσων παραγωγής και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
Ιδιαίτερα καυστικός είναι ο κ. Βαρουφάκης αναφορικά με την πρόβλεψη μέτρων για την αύξηση της εργασίας κατά 50 χιλ. θέσεις εργασίες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόταση.
«Κάμια μαγική φόρμουλα μάλλον θα σκέφτονται οι συγγραφείς», αναφέρει ο Βαρουφάκης.
«Για να επιτευχθεί αυτό χωρίς νέους πόρους χρειάζεται κάποια μαγική φόρμουλα που δεν έχει ακόμη όμως ανακαλυφθεί», αναφέρει ο Βαρουφάκης.
Σε άλλο σημείο, αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, κατηγορεί την τρόικα πως «λειτουργεί εκδικητικά, επειδή το μέτρο αποδείχθηκε επιτυχές, μία επιτυχία που η τρόικα δεν μας συγχώρησε ποτέ».
Στο θέμα του ΦΠΑ ο Βαρουφάκης σχολιάζει πως αυτό εγγυάται ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και προβλέπει πως κανείς λογικός επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει υπό αυτές τις συνθήκες.
Τέλος, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων που ζητούνται από τους δανειστές ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει χαρακτηριστικά πως ακόμη και "το ΔΝΤ αμφισβητεί το γεγονός πως οι ιδιωτικοποιήσεις υποστηρίζουν την επένδυση και την ανάπτυξη".

Αναλυτικά το κείμενο με τα σχόλια του Γ. Βαρουφάκη εδώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης