Τελευταία Νέα
Οικονομία

Euro Working Group: Στα 12,5 δισ. ευρώ η πρώτη δόση του προγράμματος - Επί τάπητος ο ρόλος του ΔΝΤ και το χρέος

Euro Working Group: Στα 12,5 δισ. ευρώ η πρώτη δόση του προγράμματος - Επί τάπητος ο ρόλος του ΔΝΤ και το χρέος
ΔΝΤ και χρέος τα βασικά ζητήματα, που απασχόλησαν το Euro Working Group
Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, αλλά και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ήταν τα δύο βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Euro Working Group.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, καμία εθνική αντιπροσωπεία δεν έθεσε στη συνεδρίαση θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμη βάση.
Παράλληλα, γνωστοποίησαν ότι ο βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορούσε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας βάσει του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωζώνη δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτος, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα 10 δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα του ρόλου που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, καθώς και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένα, καθώς βάσει του κανονισμού λειτουργίας του, το Ταμείο δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μη βιώσιμα χρέη.
Το ζήτημα θεωρείται άκρως σημαντικό για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς η γερμανική κυβέρνηση έχει τονίσει πως επιθυμεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα, ώστε αντιτίθεται στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης