Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Το νέο μνημόνιο δεν υπόκειται σε αγγλικό δίκαιο - Τον Οκτώβριο η συζήτηση για τα NPLs των τραπεζών

Τσακαλώτος: Το νέο μνημόνιο δεν υπόκειται σε αγγλικό δίκαιο - Τον Οκτώβριο η συζήτηση για τα NPLs των τραπεζών
«Χρειάζεται να πάω την Παρασκευή στο Eurogroup καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την ελληνική συμφωνία με πρώτη τη Φινλανδία», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος
(upd)Το νέο μνημόνιο διαφέρει στο ότι δεν υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο όπως τα προηγούμενα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.
Υποστήριξε επίσης ότι υπήρξαν βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια.
Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2018, ανέφερε ο υπουργός.
Όσον αφορά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι από τα 25 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης, τα 10 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τις τράπεζες.
«Θα συζητήσουμε τον Οκτώβριο για τη διαχείριση των προβληματικών δανείων των τραπεζών, καθώς αυτό είναι το μείζον πρόβλημα του κλάδου», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.
Για τα εργασιακά, ο υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι οι θεσμοί ήθελαν «να μην μπορούμε να νομοθετήσουμε για τα εργασιακά μέχρι το Μάρτιο του 2016».
Πετύχαμε να έχουμε τη δυνατότητα νομοθέτησης για τα εργασιακά τον Οκτώβριο, εξήγησε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε ότι «δεσμευτήκαμε μέχρι τον Μάρτιο του 2016 να καταθέσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο».

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Όσοι τάσσονται κατά του αιτήματος για το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε δάνειο - γέφυρα
Όσοι τάσσονται κατά του αιτήματος για το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε δάνειο-γέφυρα, ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας τη διαδικασία για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
«Χρειάζεται να πάω την Παρασκευή στο Eurogroup καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την ελληνική συμφωνία με πρώτη τη Φινλανδία», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος κατά τη σύντομη τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της βουλής.

Πρώτη ενημέρωση: 10:59, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης