Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πανωλεθρία για την κυβέρνηση, έμεινε με 118 βουλευτές - Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας - Με 222 ΝΑΙ ψηφίστηκε το μνημόνιο

Πανωλεθρία για την κυβέρνηση, έμεινε με 118 βουλευτές - Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας - Με 222 ΝΑΙ ψηφίστηκε το μνημόνιο
Πιο κοντά οι εκλογές, κάτω από τους 120 βουλευτές η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
(upd25)Πανωλεθρία υπέστη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς το τραγικό τρίτο μνημόνιο και η απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθήθηκε οδήγησαν σε μεγάλες διαρροές, συνολικά 44 απώλειες κατέγραψε χάνοντας την δεδηλωμένη.
Το τρίτο ντροπιαστικό μνημόνιο ψηφίστηκε με την στήριξη της αντιπολίτευσης με 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ, ενώ τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν με «ναι» επί της αρχής και παρών σε επιμέρους άρθρα.
Η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης υποχώρησε στους 118 βουλευτές, εξέλιξη η οποία καθιστά υποχρεωτικές πλέον τις εκλογές.
O πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.
 
Τα τέσσερα πρώτα ΟΧΙ ήρθαν από τον τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, τον τέως υπουργό Δημήτρη Στρατούλη, την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση.
Αναλυτικά, ΟΧΙ ψήφισαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.
Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου και Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη, ενώ παρών σε άρθρα ψήφισε ο Γ. Κυρίτσης.
«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης («ναι» στην τροπολογία 233 και «παρών» στα υπόλοιπα), Γιώργος Ψυχογιός («ναι» και στα άρθρα, «παρών» στην τροπολογία 232) και Δημήτρης Σεβαστάκης («παρών» στο άρθρο 1, «ναι» στα υπόλοιπα).
Απόντες ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης και η Ευγενία Ουζουνίδου.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μονόδρομο τη συμφωνία, τονίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή δραχμή. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει την πλήρη διάλυση της χώρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές αν θέλει, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα πάνε πίσω τη χώρα. 
Κατά την εισήγησή του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστήριξε ότι χωρίς την ψήφιση της συμφωνίας και των προαπαιτούμενων, στο Eurogroup δεν θα έχουμε συμφωνία.
«Χωρίς την ψήφιση των μέτρων δεν θα υπάρχει συμφωνία και θα αναγκαστούμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία του δανείου γέφυρα» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λαμβάνοντας τον λόγο, διαμήνυσε ότι "όλο το μνημόνιο είναι εκτροπή, κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής".
"Δεν υφίσταται σ' αυτή τη χώρα Δημοκρατία" συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι "λυπάμαι για την κυβέρνηση"
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε μετανιωμένη για τη δέσμευση που έδωσε, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι η νέα Βουλή δεν θα ψηφίσει νέο μνημόνιο. 
Το τρίτο μνημόνιο είναι το πιο τραγικό, το πιο επαχθές, το πιο αδιέξοδο, υποστήριξε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι το νέο μνημόνιο θα έχει αυξημένη νομική ισχύ.
Για μνημόνιο του αίσχους έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τσίπρας: Το πραγματικό δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή δραχμή
Το πραγματικό δίλημμα που ετέθη δεν ήταν μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής, αλλά ξεκάθαρα μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή.
«Οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας, επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία ήταν μια μοναδική επιλογή», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σήμερα έχουμε εντελώς ένα νέο τοπίο μπροστά μας και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να εξετάσουμε την επόμενη μέρα.
Αναφερόμενος στη μάχη που θα δώσει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ότι το δάνειο - γέφυρα, στο οποίο εμμένει ο Schaeuble, θα σημάνει επιστροφή σε μια κρίση δίχως τέλος.
«Η χώρα είναι εκτός αγορών.
Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
«Κάποια εναλλακτική λύση που δήθεν αγνοήσαμε δεν υπήρχε.
Ζήτησα την επόμενη μέρα της Συνόδου να μου καταθέσουν μια εναλλακτική λύση», ανέφερε.
Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος, και όσο το καταγγείλουμε θα μειωθεί.
Ούτε επιλογή είναι να βροντοφωνάζουμε ότι η εξώθηση μιας χώρας από το ευρώ είναι άδικη . Και οι πόλεμοι είναι άδικοι, αλλά γίνονται
«Θυμίζω ότι η επιλογή να μην προχωρήσουμε σε άτακτη χρεοκοπία ή σε εθνικό νόμισμα, δεν ήταν επιλογή της στιγμής.
Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Δεν λάβαμε εντολή να βγάλουμε τη χώρα από την Ευρωζώνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Δεν ήταν το δίλημμα στο δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή.
Το ΌΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σήμαινε ΝΑΙ στη δραχμή.
Διεκδικήσαμε το δίκιο του ελληνικού λαού, υπό το βάρος των δυσμενών συσχετισμών στην Ευρώπη.
Δεν ήμασταν όμως μόνοι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Είναι προφανές ότι πολλοί περιμένουν το πισωγύρισμα της ελληνικής κυβέρνησης, εμείς τηρούμε τα συμφωνηθέντα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι σε αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο να μας το εξηγήσει, επανέλαβε.
«Δεν μετανιώνω που πάλεψα έναντι του χορού του Ζαλόγγου του απλού ελληνικού λαού.
Δεν μετανιώνω που πάλεψα όσο κανείς για να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού.
Δεν είναι αριστερή πολιτική να μην προστατεύσεις αυτούς που είχαν το βιος τους στις ελληνικές τράπεζες.
Μπροστά στο τελεσίγραφο time out του Schaeuble πήραμε την ευθύνη απέναντι στο λαό», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν είναι αμελητέα και δυσδιάκριτη η ρωγμή ανάμεσα στις συντηρητικές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα σταματήσει τη διάλυση της χώρας - Αν θέλετε εκλογές να τις κάνετε - Αλλά θα μας πάνε πίσω
Η Νέα Δημοκρατία θα σταματήσει την πλήρη διάλυση της χώρας, τόνισε από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Η βουλή εκβιάζεται, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο σε πολλά.
«Από την ώρα που φύγαμε μέχρι τώρα που ήρθαμε την πρόεδρο της Βουλής ακούμε να μιλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η πρόεδρος της Βουλής σε πολλά έχει δίκιο, η Βουλή σήμερα εκβιάζεται, σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη.
«Σήμερα έχουμε μια εικόνα πλήρους διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Βουλής.
Και όπως φαίνεται και της χώρας.
Το πρόβλημα που δημιουργεί η Πρόεδρος της Βουλής είναι θεσμικό, αλλά κάποιος την επέλεξε.
«Θα μπορούσε να μας πει κάποιος ότι τα ίδια κάνατε κι εσείς.
Ναι αλλά κριθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί να σας στηρίζει η αντιπολίτευση και εσείς να την προκαλείτε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Εάν θεωρείτε ότι οι εκλογές είναι λύση, εμείς εδώ είμαστε να σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε», τόνισε.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι μπορεί μετά τις εκλογές να χρειαστούμε νέο μνημόνιο πολύ χειρότερο ακόμη και από αυτό που έρχεται τώρα.
Αν γίνουν εκλογές θα χάσουμε 2-2,5 μήνες, κρίσιμη περίοδο για την ανόρθωση της οικονομίας.
Δικό σας θέμα εάν αποφασίσετε να πάτε σε εκλογές.
Αντιπολίτευση που δεν θέλει εκλογές δεν υπάρχει, αλλά θα μας πάνε πίσω», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ πλέον τον πρωθυπουργό - Λυπάμαι κ. Τσίπρα
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε εκ νέου από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αριστεράς ότι παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στην τρόικα. 
Εμείς θα πρωτοτυπήσουμε είπε ο πρωθυπουργός και φούσκωσε τα πανιά της ελπίδας, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής. 
«Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται οι διαφωνούντες ότι συμμαχούν με τον εχθρό.
Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται.
Το έκαναν και οι προηγούμενοι. 
Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος. Το έκαναν και οι προηγούμενοι
Πρωτοτυπούμε αν μείνουμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. 
«Πρωτοτυπία είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς να παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στην τρόικα», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής. 
Ο πρωθυπουργός δεν είχε δικαίωμα να εξανεμίσει το πολιτικό του κεφάλαιο, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου και σε προσωπικό τόνο ανέφερε ότι την πληγώνει η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προστεθεί στους πρωθυπουργούς των μνημονίων, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε τους συντρόφους του, όταν τους έριξαν στα σκυλιά.
Δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος με έπεισε να το κανω όταν ανέφερε ότι είναι σουρεαλιστικό ότι τον στηρίζω, ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής. 
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την Ολομέλεια, όπως και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, όταν ανέβηκε στο βήμα η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τσακαλώτος: Είναι μία πολύ δύσκολη συμφωνία, έχει πολλά αγκάθια
Χωρίς την ψήφιση της συμφωνίας και των προαπαιτουμένων, στο αυριανό Eurogroup δεν θα έχουμε συμφωνία, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι απλά, καθώς στο αυριανό Eurogroup, η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μία ψηφισμένη συμφωνία.
«Χωρίς την ψήφιση των μέτρων δεν θα υπάρξει συμφωνία και θα αναγκαστούμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία του δανείου - γέφυρα» υποστήριξε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.
Yπεραμυνόμενος της νέας συμφωνίας, τόνισε ότι στο νέο κείμενο δεν υπάρχει η αγοραία λύση για τα κόκκινα δάνεια.
Στο αρχικό κείμενο υπήρχε ξεχωριστός οργανισμός για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων , στο νέο κείμενο δεν υπάρχει, διευκρίνισε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε ότι στο αρχικό κείμενο υπήρχε επαναφορά των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει. Στο αρχικό σχέδιο έπρεπε να ιδιωτικοποιήσουμε και τη Μικρή ΔΕΗ, πρόσθεσε.
«Είναι μία πολύ δύσκολη συμφωνία, έχει πολλά αγκάθια» παραδέχθηκε εν συνεχεία, καθιστώντας αναγκαία τη βελτίωση του προγράμματος.
Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι το μνημόνιο θα πρέπει να κριθεί στο τέλος, με τα καλά και με τα κακά του.

Λαφαζάνης: Ντρέπομαι για την κυβέρνηση
Δεν ξέρω εάν λυπάμαι ή ντρέπομαι για τον κ. Μάρδα και για την κυβέρνηση, υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση της νέας συμφωνίας.
"Αλλάζοντας τον τίτλο δεν γίνεται συνταγματικό το νομοσχέδιο" τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έκανε συνταγματική εκτροπή.
"Όλο το μνημόνιο είναι εκτροπή, κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής" υποστήριξε εν συνεχεία ο κ. Λαφαζάνης.
"Δεν υφίσταται σ' αυτή τη χώρα Δημοκρατία" συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι "λυπάμαι για την κυβέρνηση"

Koυτσούμπας (ΚΚΕ): Μνημόνιο του... αίσχους 
Η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της τις εκλογές, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση της νέας συμφωνίας.
Όπως υποστήριξε, ενώ έρχετια να ψηφίσει ένα μνημόνιο του αίσχους, όπου σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναναστρέφεται με το μεγάλαιο κεφάλαιο, όπως και οι προηγούμενες κυβέρνησης.
"Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με νέες απώλειες" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το μνημόνιο ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση με τον ελληνικό λαό να δέχεται επίθεση με προφανή στόχο να τον αλυσοδέσουν για τα επόμενα 50 χρόνια. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικη» κατέληξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση να καταστήσει κτήμα της το μνημόνιο
Να καταστήσει "κτήμα της" το τρίτο Μνημόνιο κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
"Η Ελλάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ, γιατί έχει πληρώσει το λαϊκισμό αλλά και την αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης" συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής.
Όπως επισήμανε, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απέτυχαν δραματικά στο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία με τουλάχιστον 45 δισ., στα οποία προστίθεται και μια σειρά από φόρους.
Όσο για τον ισχυρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αλλά από το ευρωπαϊκό, τόνισε πως αυτό γίνεται με τίμημα τις κατασχέσεις στο ΕΣΠΑ σε περίπτωση αποτυχίας, ενώ και η συμφωνία με το ΔΝΤ θα βασίζεται και πάλι στο αγγλικό δίκαιο.
"Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν το τέλος των 5 ευρώ, ή αν θα λάβουν ισοδύναμα μέτρα" ανέγνωσε από το σχέδιο νόμου ο κ. Χατζηδάκης. "Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια" σχολίασε χαρακτηριστικά.

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Να μην προκηρυχθούν εκλογές έως την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης - Δίνουμε θετική ψήφο
Κύριε Τσίπρα αποτύχατε και παρασύρατε την Ελλάδα στην καταστροφή....είπε η Φ. Γεννηματά
Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει θετική ψήφο στην Κυβέρνηση αλλά δεν είναι ψήφος ανοχής ή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.
Λέμε ΝΑΙ στην ευρωπαική προοπτική της Ελλάδος στο ευρώ και λέμε όχι στην ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε ευρώ που θα χάνετε θα έχει την φωτογραφία Τσίπρα, καταστρέφετε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις
Αποακλύφθηκε η απάτη, έχετε φόβο στην αλήθεια, εξαυλώσατε και αφιδατώσατε την εθνική οικονομία
Κύριε Τσίπρα αποτύχατε και παρασύρατε την Ελλάδα στην καταστροφή.

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Ζήτησα αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των ενόπλων δυνάμεων
Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά την ομιλία του υπουργού Εθνική Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τους οποίους κατηγόρησε ότι εγκλώβισαν τους Έλληνες. 
«Η δική μας συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος. 
«Ζητήσαμε να παραμένουν και να μην αποστρατεύονται κατά τις κρίσεις που πραγματοποιούνται βασικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Θέλω να διευκρινίσω ότι ζήτησα να γίνουν αλλαγές για το συνταξιοδοτικό στις ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εταίρος.
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και σε περιστατικά λαθρεμπορίου καυσίμων από Έλληνες επιχειρηματίες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η Ελλάδα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης
Η Ελλάδα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης , Κύριε Τσίπρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τα ψέματά σας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ίσως είναι η μέρα που πρέπει να μιλήσουμε για το ψέμα στην πολιτική.
Το ψέμα χτίζει καριέρες και καταστρέφει τη χώρα, ανέφερε ο κ. Θοεδωράκης.
Κύριες Τσίπρα μετά ήρθαν τα δικά σας ψέματα και η ιδεολογική ανοησία για «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Δεν υπήρξε ομάδα που να έχει υποστεί πλήγμα από το μνημόνιο που να μην τη γεμίσατε ψέματα, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Χρειαζόμαστε νέο εκλογικό νόμο, «σπάσιμο» των περιφερειών και δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών», ανέφερε και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει τύχη έξω από το ευρώ.
Είστε πλέον γερμανοτσολιάδες; Όχι είστε πολιτικάντηδες που γεμίσατε ψέματα τον λαό να πάρετε την εξουσία.
Στη συνέχεια επικράτησε ένταση ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Βούτση για το μεταναστευτικό. 

Μύλος το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Τα βλέμματα βέβαια, όλων είναι στραμμένα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κλυδωνίζεται από εντονότατες διαμάχες, με πρωταγωνιστές κυρίως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ήδη ο Λαφαζάνης φαίνεται πως αποτελεί «ξένο σώμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, με το Μαξίμου να επισημαίνει ότι επέλεξε δρόμο διαφορετικό από το κόμμα.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, τα πνεύματα οξύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό, κατόπιν της ολομέτωπης επίθεσης της προέδρου της Βουλής στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα και στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.
Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε νέες αιχμές και εναντίον του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Προς υποστήριξη της προέδρου της Βουλής έσπευσαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, τα οποία εξαπέλυσαν από την πλευρά τους μύδρους εναντίον του νέου μνημονίου.
Άλλωστε, αίσθηση έχει προκαλέσει και η έκκληση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα εναντίον του νέου μνημονίου.
«Εάν δεν το αποδέχεται, μάχεσαι εναντίον του» φέρεται να διαμήνυσε ο κ. Λαφαζάνης, στο περιθώριο των κοινοβουλευτικών διεργασιών.
Από την πλευρά του, το Μαξίμου απάντησε ότι ο πρώην υπουργός έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επέλεξε έναν ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και το κόμμα.
Πυρά εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μη βιώσιμη συμφωνία και επισήμανε ότι αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ, ο ESM δεν θα χορηγήσει δάνειο.
Εν μέσω του χάους που δημιουργείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, «αντάρτες» βουλευτές εμφανίζονται και στην αντιπολίτευση, καθώς αρκετές φωνές, τόσο εντός της ΝΔ όσο και εντός του ΠΑΣΟΚ, προτείνουν την επιλογή της «αποχής».
Πάντως, τόσο ο Ευ. Μεϊμαράκης όσο και η Φ. Γεννηματά εμφανίζονται αμετακίνητοι υπέρ της ψήφισης της νέας συμφωνίας.
 
Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές το νέο μνημόνιο
Το νομοσχέδιο για τη νέα συμφωνία ενέκριναν οι τέσσερις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση.
Με ψηφοφορία δια της ανατάσεως της χειρός, οι βουλευτές, που συμμετείχαν στις Επιτροπές, ενέκριναν κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου, τα οποία αφορούσαν τη δανειακή σύμβαση και τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Με τις απειλές των πρόωρων εκλογών αλλά και με την πολιτική προπαγάνδα που έχει ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ να μειωθούν ωστόσο το κλίμα είναι βαρύ μετά το νέο μανιφέστο Λαφαζάνη και την στάση που κρατάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Στην ΝΔ, υπάρχουν βουλευτές που δεν θέλουν να ψηφίσουν την συμφωνία και μάλιστα 30 βουλευτές ζητούν αποχή ενώ ο Μειμαράκης απειλεί με διαγραφές.
Η κυβέρνηση περνάει τον σκόπελο των 120 βουλευτών, συνεχίζει να περνάει όλους τους βασικούς νόμους από την Βουλή με την στήριξη της αντιπολίτευσης και γεννάται ένα θέμα μετά την ψήφιση της νέας συμφωνίας που περιλαμβάνει ένα σκληρότατο μνημόνιο και ένα νέο δάνειο έως 86 δισεκ. η κυβέρνηση θα προκηρύξει ή όχι πρόωρες εκλογές.
Η Γερμανία έχει απαιτήσει πρώτα να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση δηλαδή αρχές Νοεμβρίου ίσως και τέλη Οκτωβρίου και εν συνεχεία να εξεταστεί το θέμα των εκλογών.
Άπαξ και η κυβέρνηση ξεπεράσει και τον σκόπελο της ψηφοφορίας για την συμφωνία ενδέχεται οι πρόωρες εκλογές να καθυστερήσουν.
Αν ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υποχρεούται για ένα μήνα περίπου να κλείσει την Βουλή δηλαδή θα χαθεί σχεδόν όλος ο Σεπτέμβριος και η αξιολόγηση θα τρέχει…
Οι εκλογές θα ήταν αυτοκτονία για την συμφωνία αλλά με πολιτικούς όρους εύλογα ο Τσίπρας θέλει να επισπεύσει τις εκλογές πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του τραγικού μνημονίου.
Από τις αρχές Φθινοπώρου, το μνημόνιο, το πρώτο αριστερό μνημόνιο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και μεταξύ πολλών σοκ θα περιλαμβάνει και εφόδους της εφορίας στα σπίτια πολιτών.
Στις 20 Αυγούστου είναι η προθεσμία για την ψήφιση των προαπαιτουμένων, τόνισε ο υπ. Οικονομικών.
«Στόχος μας είναι να μπει κάποιο μέρος των χρημάτων στην οικονομία.
Είναι καίριο να υπάρχει πρόβλεψη για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων.
Η πρώτη πληρωμή από τον ESM θα διατεθεί για την πληρωμή παλαιότερων δανείων και για τις τράπεζες», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Ξένο σώμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης
Ξένο σώμα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς πηγές της Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο βουλευτής επέλεξε έναν ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Παράλληλα, προσθέτουν ότι κ. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος.
«Θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή Δραχμή με Μνημόνιο - μπορεί να αποτελεί θέση του Wolfgang Schaeuble, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ» υπερθεματίζουν.
Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του «όχι», δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.


Οι δηλώσεις των "πρωταγωνιστών" κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής


Βαρουφάκης: Η συμφωνία παραμένει απολύτως μη βιώσιμη
Η συμφωνία παραμένει, δυστυχώς, απολύτως μη βιώσιμη, παρά τις σοβαρές προσπάθειες της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, διεμήνυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως τόσο ο κ. Τσακαλώτος, όσο και ο κ. Σταθάκης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βελτιώσουν την κατάσταση στο πλαίσιο αυτή της ταπεινωτικής συμφωνίας.
Αναλυτικότερα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι μη βιώσιμη, καθώς ο ESM δήλωσε ότι δεν θα δώσει τριετές δάνειο χωρίς το ΔΝΤ, ενώ το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχει άμεσα στο πρόγραμμα.
«Η Bundestag δεν νομίζω ότι θα εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα», προέβλεψε ο πρώην υπουργός.
«Την αναδιάρθρωση του χρέους την κάνεις για να χρειαστείς λιγότερα δάνεια και μετά ακολουθούν τα μέτρα, ωστόσο στην περίπτωση της Ελλάδας έγινε το αντίθετο», υποστήριξε στη συνέχεια, ενώ πρόσθεσε πως από την στιγμή που εκχωρείς το 3,% για το πλεόνασμα από το 2018, αυτό αναιρεί οποιεσδήποτε επενδύσεις έχουν γίνει τώρα.

Κωνσταντοπούλου προς Μάρδα: Είστε ένας δοτός υπουργός
Ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε εκ νέου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για την ψήφιση της νέας συμφωνίας.
«Κύριε Μάρδα είστε ένας δοτός υπουργός, δεν είστε εκλεγμένος» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τις τροπολογίες που κατέθεσε την τελευταία στιγμή.
«Γιατί επιτρέπετε να ευτελίζουν με αυτόν τον τρόπο ένα κόμμα που γνήσια αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε δομές και αξίες» συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενη προς τα μέλη της κυβέρνησης.
«Δεν είναι δικαίωμά σας να επιτρέπετε να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι ο κ. Βρούτσης, ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Γεωργιάδη» συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Όπως κατέληξε, κύριε Μάρδα δικαιώνετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν ως μόνη λύση την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Λεουτσάκος: Είναι ντροπή αυτό που γίνεται
Καταπέλτης ήταν ο Στάθης Λεουτσάκος που χαρακτήρισε ντροπιαστική την όλη διαδικασία στις επιτροπές.
«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται, μας ζητούν να ψηφίσουμε για 500 σελίδες μέσα σε λίγες ώρες» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε στο ίδιο ύφος.
«Δεν πρέπει να ενδώσουμε σε αυτό και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο είναι έννοιες αντίθετες, πρέπει έστω και την τελευταία ώρα να αποσυρθούν άμεσα οι τροπολογίες και το μνημόνιο».
Την ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε ο Αθανάσιος Σκούμας και μάλιστα σε πολύ πιο υψηλούς τόνους.
«Είναι θέμα ελάχιστης τσίπας να αποσυρθούν οι τροπολογίες» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούσε να διανοηθεί πως μέσα σε τόσο λίγο χρόνο θα λαμβάνονταν τόσο σημαντικές αποφάσεις όπως για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
«Να προσκληθούν οι φορείς μετά το Δεκαπενταύγουστο για να τοποθετηθούν επί του θέματος» συμπλήρωσε ο Σκούμας.

Λαπαβίτσας: Η νέα συμφωνία είναι ένα έκτρωμα
Η νέα συμφωνία είναι ένα έκτρωμα, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.
«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα συζητούσαμε ένα μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Όπως κατήγγειλε, η συμφωνία είναι υφεσιακή, επιβαρύνει την οικονομία και αυξάνει το χρέος.
«Προβλέπει επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με όρους αποικιοκρατικούς» συνέχισε, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, με στόχο την αύξηση των πλεονασμάτων.
«Η επιβολή υφεσιακών μέτρων είναι παραλογισμός καθώς το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα φτάσει το 200%» συμπλήρωσε ο κ. Λαπαβίτσας.
Καταλήγοντας, κατήγγειλε ότι «μόνο ως αποικιοκρατική μπορεί να εκληφθεί η νέα δανειακή σύμβαση».

Καμμένος: Η νέα συμφωνία πρέπει να αποτελέσει το τέλος των μνημονίων
Η συμφωνία που έρχεται σήμερα προς ψήφιση πρέπει να αποτελέσει το τέλος των μνημονίων, υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατόπιν της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Όπως υποστήριξε, αυτή η συμφωνία πρέπει να αποτελέσει μία συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους και στην τελική λύση για το δράμα που έχει περάσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Παράλληλα, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ εστίασε και στο ζήτημα της μετανάστευσης.
«Η πρότασή μας, δηλαδή η άμεση μεταφορά των προσφύγων σε καράβια προκειμένου να μην παραμένουν στα νησιά, δημιουργώντας πρόβλημα και στον τουρισμό των νησιών, αλλά και αποκτώντας πρόβλημα και οι ίδιοι όσον αφορά την επιβίωσή τους, είναι θέμα το οποίο αποτελεί για εμάς προτεραιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο ζήτημα της παιδείας, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «οι πρωτοβουλίες που παίρνουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες μας βρίσκουν πλήρως αντίθετους».

"Ναι" ψηφίζει η ΝΔ
Μετά από επτά ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της στην αποψινή ψηφοφορία για το μνημόνιο.
Ειδικότερα, στην επτάωρη συνεδρίαση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εμφανιστεί συντεταγμένα στην αποψινή διαδικασία ψηφοφορίας για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους Θεσμούς.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η ΝΔ, ως η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας».
Παράλληλα, σημειώνεται πως έγινε μια διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη συμφωνία που έρχεται απόψε στη Βουλή, με τους βουλευτές να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, ενώ «ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το μνημόνιο Τσίπρα- Καμμένου».
«Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι η ΝΔ δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση, και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει και να θεραπεύσει τις αδικίες σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα για τους αγρότες», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσακαλώτος: Τον Οκτώβριο η συζήτηση για τα NPLs των τραπεζών
Το νέο μνημόνιο διαφέρει στο ότι δεν υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο όπως τα προηγούμενα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής. 
Υποστήριξε επίσης ότι υπήρξαν βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια.
Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2018, ανέφερε ο υπουργός. 
Όσον αφορά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι από τα 25 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης, τα 10 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τις τράπεζες.
«Θα συζητήσουμε τον Οκτώβριο για τη διαχείριση των προβληματικών δανείων των τραπεζών, καθώς αυτό είναι το μείζον πρόβλημα του κλάδου», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.
Για τα εργασιακά, ο υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι οι θεσμοί ήθελαν «να μην μπορούμε να νομοθετήσουμε για τα εργασιακά μέχρι το Μάρτιο του 2016».
Πετύχαμε να έχουμε τη δυνατότητα νομοθέτησης για τα εργασιακά τον Οκτώβριο, εξήγησε ο υπουργός. 
Και πρόσθεσε ότι «δεσμευτήκαμε μέχρι τον Μάρτιο του 2016 να καταθέσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο». 

Όσοι τάσσονται κατά του αιτήματος για το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε δάνειο - γέφυρα τόνισε ο Τσακαλώτος
Όσοι τάσσονται κατά του αιτήματος για το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε δάνειο-γέφυρα, ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας τη διαδικασία για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
«Χρειάζεται να πάω την Παρασκευή στο Eurogroup καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την ελληνική συμφωνία με πρώτη τη Φινλανδία», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος κατά τη σύντομη τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της βουλής.

Ζωή κατά πάντων - Επίθεση στον Τσακαλώτο - Τον κατηγορεί για στοχοποίηση - Αιχμές κατά Τσίπρα, κυβέρνησης
Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο για στοιχοποίηση, από την πρώτη κιόλας ημέρα της συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, ερωτώμενος αν θα ψηφιστεί εγκαίρως η συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά «Ζωής θέλοντος».
Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα τον έψεξε για το γραμματικό λάθος.
Η πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαστεί να ανοίξει η βουλή.
Όταν είσασταν αντιπολίτευση στοχοποιούσατε τους Στουρνάρα και Μεϊμαράκη για τις κοινοβουλευτικές πρακτικές που προωθούσαν, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο.
«Δεν εξηγήσατε για την προσωπική επίθεση που μου κάνατε.
Δεν εξηγήσατε τον αντιδημοκρατικό τρόπο που προωθείτε», ανέφερε.
Παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση σε κυβερνητικά στελέχη που της ασκούν κριτική «με ψυχιατρικούς όρους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας το οποίο της εξαπολύει σήμερα χυδαία, προσωπική επίθεση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, έκανε λόγο για μεγάλα θεσμικά προβλήματα τα οποία δημιουργεί ο ισχυρισμός της Κωνσταντοπούλου.
Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής του ελληνικού λαού, πρόσθεσε ο κ. Φίλης.
Το περιβάλλον Φίλη είναι γνωστό ότι με έχει στοχοποιήσει εδώ και καιρό, απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.
«Ο κ. Φίλης συνέπραξε με τους εκπροσώπους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Κατονομάζω την Contra News που επιτίθεται χυδαία στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν στο Μνημόνιο, συνέχισε και πρόσθεσε ότι:
Κανένας κυβερνητικός δεν βγήκε να υπερασπιστεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παρέμβαση Κωνσταντοπούλου δεν είχε ουσία, ήταν τακτική ροκανίσματος του χρόνου, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όσοι θέλετε να ροκανίσετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο - γέφυρα εγώ δεν θα ακολουθήσω, ανέφερε ο υπουργός.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να τελειώσει το θέατρο και έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό.
Επίσης επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρώτη ενημέρωση: 03:00, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης