Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας: Μόνο ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης

Μάρδας: Μόνο ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό
Τις λεπτομέρειες για τη διαπραγμάτευση τις γνωρίζουν μόνο ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, εξερχόμενος του Μαξίμου.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι τα περί της διαπραγματεύσεις τα γνωρίζουν μόνο όσοι συμμετέχουν στην πρώτη «γραμμή».
«Συζητήσαμε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του ΓΛΚ και την προετοιμασία που έχουμε εν όψει του κλεισίματος τη συμφωνίας» ανέφερε, σχετικά με το περιεχόμενο της σύσκεψης.
Το δημοσιονομικό όφελος από τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των βουλευτών θα υπολογιστεί στο Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους, υποστήριξε καταλήγοντας.
Νωρίτερα, εντολή για την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών και εξορθολογίζει τις αποδοχές υπουργών, διοικητικών οργανισμών και προέδρων ανεξάρτητων αρχών έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μαξίμου, το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα.
«Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο.
Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης