Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μποτόπουλος: Έτοιμη να παρέμβει η Επ. Κεφαλαιαγοράς - Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Δεν ανησυχώ για την αποχώρηση εισηγμένων

Μποτόπουλος: Έτοιμη να παρέμβει η Επ. Κεφαλαιαγοράς - Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Δεν ανησυχώ για την αποχώρηση εισηγμένων
Ελπίζω ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, τόνισε ο κ. Μποτόπουλος
(upd)Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι έτοιμη να παρέμβει εφόσον παρατηρηθούν ακραίες κινήσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας,  τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Μποτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Μποτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θα ομαλοποιηθεί σύντομα.
«Είμαστε σε μία ενδιάμεση κατάσταση», τόνισε ο κ. Μποτόπουλος λόγω των capital controls, αναφορικά με τη διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.
Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά λόγω των περιορισμών στις συναλλαγές, σημείωσε ο πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς.
Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, τόνισε ότι δεν υπάρχει καλό και κακό σενάριο.
«Ένα χρηματιστήριο που είναι κλειστό ένα μήνα θα δεχθεί πίεση και κυρίως οι τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν μία επιπλέον δυσκολία ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης», ανέφερε ο κ. Μποτόπουλος.

Μποτόπουλος στο CNBC: Σημαντικό ότι ανοίγει το Χ.Α. – Θα δούμε τι θα συμβεί
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC πριν από το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστήριου, ο Κ. Μποτόπουλος ανέφερε ότι «δεν συμμετέχουμε στην αγορά, επιβλέπουμε και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί».
«Είναι πολύ σημαντικό που ανοίγουμε, βεβαίως και περιμένουμε πιέσεις στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, όμως θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε τι συμβαίνει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει κρατική παρέμβαση στην αγορά.
«Θα δούμε πότε θα σταθεροποιηθεί, σε ποιες τιμές και ποια είναι η αντίληψη των εγχώριων και ξένων επενδυτών για την ελληνική αγορά», υποστήριξε ο πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Δεν ανησυχώ για αποχώρηση εισηγμένων
Απόλυτα λογική χαρακτήρισε την πτώση στο ελληνικό Χρηματιστήριο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, δεδομένης της αργίας η οποία διήρκησε πάνω από ένα μήνα. 
Σύντομα θα βρεθεί ένα νέο αποδεκτό περιβάλλον για την ελληνική κεφαλαιαγορά, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και σημείωσε ότι πλέον ζητούμενο είναι η εξισορρόπηση της αγοράς.
Η αγορά θα πρέπει να αφομοιώσει τις αλλαγές που συνέβησαν στο μεσοδιάστημα τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ. 
Το 65% περίπου όσων συμμετέχουν στην αγορά είναι ξένοι θεσμικοί, και είναι δύσκολο να πει κανείς εάν τελικώς οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι δίκαιοι, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη.
Η θέση των Αρχών ήταν οι περιορισμοί αυτοί να ισχύσουν για ένα μικρό σχετικό διάστημα. 
Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε πως ο μήνας αυτός που έμεινε κλειστό το Χ.Α. ήταν μειονέκτημα για την αγορά, ωστόσο δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αποχώρησης εισηγμένων εταιρειών. 
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα στην αυριανή συνεδρίαση να υπάρξει κάποιος κλάδος που θα κλείσει με άνοδο. 

Πρώτη ενημέρωση: 08:34, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης