Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανοίγουν οι κάνουλες του ΕΣΠΑ – Δεσμεύσεις Σταθάκη για αύξηση της ρευστότητας

Ανοίγουν οι κάνουλες του ΕΣΠΑ – Δεσμεύσεις Σταθάκη για αύξηση της ρευστότητας
"Από τον Οκτώβριο θα υπάρξει αυξημένη ρευστότητα στα έργα του ΕΣΠΑ"
Τη δέσμευση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η εκταμίευση σημαντικού μέρους του ΕΣΠΑ έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ), ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το αμέσως επόμενος διάστημα θα προχωρήσει η εκταμίευση σημαντικού μέρους των υπαρχόντων και νέων δανείων.
Παράλληλα, τόνισε ότι από τον Οκτώβριο θα υπάρξει αυξημένη ρευστότητα στα έργα του ΕΣΠΑ, στη βάση των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταθάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το τέλος του 2015.
Από την πλευρά του, ο ΣΑΤΕ πρότειναν ως μερική ανακούφιση των εργοληπτικών επιχειρήσεων τη δίμηνη παράταση όλων των συμβάσεων έργων.
Επίσης, ζήτησαν να αποσαφηνιστεί προς τα πιστωτικά ιδρύματα ότι τα αιτήματα για εισαγωγές υλικών, και άλλων ειδών σχετικών με την εκτέλεση έργων ΕΣΠΑ να έχουν προτεραιότητα, ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης