Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λόρδος Lamont: Ο Βαρουφάκης δεν είχε σχέδιο για έξοδο από το ευρώ αλλά για ρευστότητα σε έκτακτες συνθήκες

Λόρδος Lamont: Ο Βαρουφάκης δεν είχε σχέδιο για έξοδο από το ευρώ αλλά για ρευστότητα σε έκτακτες συνθήκες
Ο Lamont, ο οποίος συνδιοργάνωσε την τηλεδιάσκεψη για το think tank "OMFIF", στην οποία ο Γ. Βαρουφάκης ανέλυσε το σχέδιό του, τόνισε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν είχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη υπερασπίζεται ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Λόρδος Norman Lamont, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το Plan B.
Μιλώντας στο Bloomberg, o Lamont, ο οποίος συνδιοργάνωσε την τηλεδιάσκεψη για το think tank "OMFIF", στην οποία ο Γ. Βαρουφάκης ανέλυσε το σχέδιό του, τόνισε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν είχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά για τη δημιουργία ρευστότητας σε έκτακτες συνθήκες.
«Σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία με τους πιστωτές, το σχέδιο Βαρουφάκη είχε στόχο να δημιουργήσει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, παραμένοντας όμως στο ευρώ», ανέφερε ο Lamont και διέψευσε κατηγορηματικά τα περί σχεδίου για έξοδο από την ευρωζώνη.
Ορισμένοι είπαν στον κ. Βαρουφάκη κατά της διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πως θα έπρεπε να προετοιμάζεται ακόμη και για έξοδο από το ευρώ, ωστόσο ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε πως «δεν μπορούσε», αποκάλυψε ο Λόρδος Lamont.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης