Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Μετά από 4 εβδομάδες «λουκέτου», το Χρηματιστήριο Αθηνών πιθανώς θα ανοίξει την Πέμπτη

tags :
Bloomberg: Μετά από 4 εβδομάδες «λουκέτου», το Χρηματιστήριο Αθηνών πιθανώς θα ανοίξει την Πέμπτη
Το Χ.Α. «έκλεισε» στις 29 Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση επέβαλε capital controls στις ελληνικές τράπεζες
Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη, με την ΕΚΤ να ανάβει το πράσινο «φως» για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων των ελληνικών μετοχών, αναφέρει σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως εξηγείται, η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του χρηματιστηρίου θα αποφασιστεί από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.
Χθες, Τρίτη, η ΕΚΤ εξέτασε τις ελληνικές προτάσεις για το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, το οποίο παραμένει κλειστό για παραπάνω από τέσσερις εβδομάδες.
Το Χ.Α. «έκλεισε» στις 29 Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση επέβαλε capital controls στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες άνοιξαν μόλις πριν από ορισμένες ημέρες.
Παράλληλα με τις προσπάθειες επαναλειτουργίας του Χ.Α., το Bloomberg υπενθυμίζει ότι στην Αθήνα αξιωματούχοι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του ESM διαπραγματεύονται τους όρους για την παροχή νέου δανείου, τριετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανοίξει είτε αύριο Τετάρτη 29/7, είτε την Πέμπτη 30/7, με την επιβολή βραχυπρόθεσμων περιορισμών στους Έλληνες επενδυτές, τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσει αύριο το πρωί προκειμένου να αποφασίσει εάν το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει την Τετάρτη ή την Πέμπτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μποτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης