Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurostat: Στο 168,8% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο α΄τρίμηνο - Παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη

tags :
Eurostat: Στο 168,8% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο α΄τρίμηνο - Παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη
Αυτή η πτώση φαίνεται ενθαρρυντική, αλλά είναι απίθανο να έχει σηματοδοτήσει μια μεταστροφή της θέσης του χρέους στην Ελλάδα
Στο 168,8% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο α΄τρίμηνο του 2015, έναντι 177,1% στο δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους, που αποτελεί την μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των μελών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Αυτή η πτώση φαίνεται ενθαρρυντική, αλλά είναι απίθανο να έχει σηματοδοτήσει μια μεταστροφή της θέσης του χρέους στην Ελλάδα.
Η μείωση αποτυπώνει εν πολλοίς την επιστροφή στην ευρωζώνη των κεφαλαίων που προοριζόταν για ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
Ωστόσο παραμένει μακράν το υψηλότερο στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.
Η μεγαλύτερη αύξηση δημόσιου χρέους εντός της ευρωζώνης, καταγράφθηκε στην Ιταλία, το οποίο αυξήθηκε στο 135,1% του ΑΕΠ από το 132,1%. Ακολουθεί η Γαλλία (από το 95,6% στο 97,5%). Και οι δύο χώρες ανακάμπτουν από περιόδους οικονομικής στασιμότητας, και δυσκολεύονται να περικόψουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα.
Άλλες χώρες που έχουν μειώσει το χρέος τους είναι η Γερμανία, η Κύπρος και η Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης