Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προκαλεί η υπ. Εσωτερικών της Αυστρίας: Το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας να συνδεθεί με τους... πρόσφυγες!

Προκαλεί η υπ. Εσωτερικών της Αυστρίας: Το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας να συνδεθεί με τους... πρόσφυγες!
"Ένα σταθερό σύστημα ασύλου στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι προϋπόθεση για ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα"
Τη διασύνδεση του ζητήματος του ασύλου με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας προτείνει η συντηρητική υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, ένα σταθερό σύστημα ασύλου στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι προϋπόθεση για ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Άρα συνεχίζει η ίδια, μια αποτελεσματικότερη πολιτική ασύλου της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει τμήμα των διαπραγματεύσεων για νέα βοήθεια, προτού δοθούν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ .
Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολούμαστε λιγότερο με την αποφόρτιση της Ελλάδας και της Ιταλίας στο θέμα ασύλου, καθώς η Αυστρία έχει τον μεγαλύτερο κατά κάτοικο αριθμό αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.
Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Αυστρία διαχειρίζεται τον ίδιο αριθμό αιτήσεων ασύλου, όσο αθροιστικά η Ελλάδα και η Ιταλία, γεγονός που – βάσει των αριθμών των κατοίκων - σημαίνει ότι η Αυστρία επεξεργάζεται το δεκαπλάσιο αριθμό αιτήσεων ασύλου από ότι μαζί η Ελλάδα και η Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης