Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aφαιρούνται από την ψηφοφορία της Τετάρτης οι ρυθμίσεις για φορολόγηση αγροτών και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Aφαιρούνται από την ψηφοφορία της Τετάρτης οι ρυθμίσεις για φορολόγηση αγροτών και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Η ψηφοφορία στη βουλή στις 22/7 αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων
Δεν κατατίθενται στη βουλή την Τετάρτη 22 Ιουλίου οι ρυθμίσεις για τη φορολόγηση αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, όπως επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Πρόκειται επί της ουσίας για τις πιο κρίσιμες ρυθμίσεις, τις οποίες γίνεται αντιληπτό πως δύσκολα θα υπερψήφιζαν οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης, αλλά και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που προέρχονται από αγροτικές περιοχές.
Η απόφαση να αφαιρεθούν από την ψηφοφορία της δεύτερης δέσμης μέτρων οι επίμαχες ρυθμίσεις για τους αγρότες και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια να αποφευχθούν νέες διαρροές - διαφοροποιήσεις σε επίπεδο βουλευτών, προκειμένου να μην απειληθεί ανοιχτά η κυβέρνηση. 
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουν οι κυβερνητικές πηγές, την Τετάρτη, 22.07.2015, η συζήτηση /ψηφοφορία στη Βουλή αφορά:
- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.
- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.
- Στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης