Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατρούγκαλος στην «L' Humanite»: Είμαστε και θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση

Κατρούγκαλος στην «L' Humanite»: Είμαστε και θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση
Αν και θα υπάρξουν περιορισμοί σε ορισμένους τομείς, είμαστε και θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Εργασίας
Στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο πώς μπορεί να συνδυαστεί το σκληρό μνημόνιο με μια αριστερή κυβέρνηση αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «L' Humanite» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ειδικότερα, ερωτηθείς αν μετά τον ανασχηματισμό δημιουργείται μια μη αναστρέψιμη ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖ, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι «οι πρόσφατες πολιτικές διαφορές που ανέκυψαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργούν ανυπέρβλητες εντάσεις στο κόμμα».
«Προσωπικά, καταλαβαίνω πλήρως την επιλογή των φίλων μου, ωστόσο πιστεύω παράλληλα ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και γι' αυτό ήταν απαραίτητος ο ανασχηματισμός», επισήμανε και εκτίμησε ότι παρά τις πολιτικές διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο.
Κληθείς να σχολιάσει τι περιθώρια κινήσεων έχει ως νέος υπουργός Εργασίας, μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι «πρακτικά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι θα είμαι ένας υπουργός Εργασίας μιας αριστερής κυβέρνησης».
Όπως ανέφερε, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένοι περιορισμοί σε ορισμένους τομείς, «όμως είμαστε και θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση».
Πρόσθεσε δε, ότι είναι μια ευκαιρία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις ιδέες μας της Αριστεράς και να τις φέρουμε σε αντιπαράθεση με εκείνες που νομοθετήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και έριξαν τη χώρα σε κατάσταση φτώχειας.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια τελική συμβιβαστική λύση στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να εξαντλήσουμε τα εναπομείναντα περιθώρια διαπραγμάτευσης».
«Δεν θα κάνουμε διακοπές, τεχνικά θέματα θα είναι και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη βδομάδα στις Βρυξέλλες», σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει τι θα απογίνει με την ΕΡΤ και αν η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να την κλείσει, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως «ούτε η ελληνική δημόσια τηλεόραση, ούτε οι καθαρίστριες που έχουν επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε όλοι όσοι προσλήφθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες τους τελευταίους 10 μήνες θα ξαναβρεθούν άνεργοι». Όπως ανέφερε, «θα στηριχθούμε σε ένα κείμενο που υπενθυμίζει πως, μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, υπήρχε η δυνατότητα επαναπρόσληψης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Προσλάβαμε 5.000, άρα παραμένουν 10.000 κενές θέσεις».
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «έχουμε μια συμφωνία που τείνει να οριστικοποιηθεί με την ελβετική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να μάθουμε ποιοι πλούσιοι έλληνες πολίτες έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία», επισημαίνοντας ότι «ένα από τα λίγα σημεία που συμφωνούμε με τη Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης